Vooralsnog is er geen totale lockdown in Nederland. En misschien als jullie stoppen met in groepjes bootcampen en een grote olifantentrek houden in de bossen, blijft dat zo. Maar voor het geval dat, en sowieso voor algemeen vermaak, zetten we alvast een rits interessante YouTube-kanalen voor autoliefhebbers voor je op een rijtje. Dus mocht je onze eigen database met TopGear-video’s hebben uitgekeken…

Hagerty

De meeste video’s van Hagerty zijn interessant, maar onze favoriet is toch wel de Barn Find Hunter-serie. Hierbij reist Tom Cotter Amerika af om de tofste schuurvondsten aan de wereld te laten zien. Omdat het in Amerika is, zie je voornamelijk Amerikaans spul, maar een schuur met oude Ferrari’s of zelfs Japanse klassiekers komt ook voor.

Engineering Explained

De titel Engineering Explained legt al uit wat dit kanaal inhoudt. Jason Fenske legt uit hoe auto-onderdelen werken, en wat je vooral wel en niet moet doen. Hij doet dit op een duidelijke en begrijpelijke manier. Inmiddels diversifieert het kanaal ook met rijvideo’s van nieuwe auto’s. Elke woensdag komt er een nieuwe video bij.

Craig Lieberman

Craig Lieberman werkte op de set van de eerste Fast & Furious-films om daar advies te geven over de auto’s. Hij hielp mee met het kiezen en modificeren van de auto’s, en zijn eigen auto’s speelden vaak ook een rol. De Skyline van Paul Walker was bijvoorbeeld van hem. Craig vertelt hoe het er achter de schermen aan toe ging, en waar de auto’s nu gebleven zijn.

Mighty Car Mods

Een van de eerste YouTube-kanalen over het bouwen en modificeren van auto’s. Al in 2008 besloten Marty en Moog een auto te pimpen voor minder dan 500 dollar en dat te filmen. Nu bouwen ze driftauto’s, sleepers en auto’s die klaar zijn voor de zombie-apocalyps. Heb je nog nooit een video van hen gezien, dan heb je uren kijkplezier voor de boeg.

Hoovie’s Garage

Tyler Hoover is een serieel koper van barrels. Hij sorteert op ‘goedkoopste eerst’ en haalt dan het bovenste exemplaar in de lijst. Zo kocht hij de goedkoopste Rolls-Royce Phantom van Amerika, de goedkoopste Lamborghini Murciélago en de goedkoopste Ferrari. Vervolgens gaat hij naar de Car Wizard om te kijken wat het kost om de auto’s te fiksen.

Donut Media

Soms is het geschreeuw wat veel. Soms klopt het nét niet helemaal. Maar het is vrijwel altijd vermakelijk. De Up To Speed-serie van Donut Media brengt je op vermakelijke wijze wat bij over automerken, automodellen en interessante figuren uit de autogeschiedenis. Hanteer het niet als zaligmakende bron van alles wat er te leren valt op het internet, maar als uiterst vermakelijk tijdverdrijf.

Tavarish

Kanalen waar auto’s gerestaureerd of gemodificeerd worden, dat zijn er nogal wat. B is for Build is bijvoorbeeld heel diepgravend en Goonzsquad is meer laagdrempelig. Tavarish zit ertussenin. Hij geeft duidelijke uitleg over wat hij doet, maar houdt het tempo er lekker in. Bovendien kiest hij vaak bijzondere auto’s, zoals de Pimp My Ride-minivan die je hierboven ziet.

VINwiki

Ed Bolian nodigt interessante gasten uit om hun bizarste autoverhalen te vertellen. Bijvoorbeeld mensen die de echte Gumball-run gedaan hebben. Zij vertellen waarmee ze hun auto hadden uitgerust en welke obstakels ze onderweg tegenkwamen. Of verkopers van auto’s vertellen over atleten die hun Aston Martin gejat hebben. Gemoedelijk vermaak, als je even een paar minuten wilt ontspannen.

Hoonigan

De Hoonigans zijn gek op het verwoesten van banden, dingen bouwen die banden verwoesten en mensen die dingen hebben die banden verwoesten. Het is dan ook niet gek dat Ken Block en Hoonigan onlosmakelijk zijn verbonden. Inmiddels bestaan er trouwens meerdere kanalen, zoek even op ‘Hoonigan’ om ze te vinden op YouTube.

Reacties

  • Bas heeft op 24 maart 2020 geschreven:

    Wheelerbuilders is ook brilliant, het zijn een stel russen die allerlei auto’s nabouwen op een russische manier, met een verrassend goed resultaat.

    Reageer
  • Emiel Hardenberg heeft op 24 maart 2020 geschreven:

    Subi performance, prachtige duitser die met steenkolen Engels subaru blokken bouwt. Soms met veel uitleg, maar de afleveringen waar niet in gesproken wordt zijn ook heerlijk

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)