Bij geïmporteerde auto’s weet je vaak niet meer dan wat in de onderhoudshistorie is geschreven. En soms dat niet eens. Deze Aston Martin DBS Volante is duidelijk de uitzondering op die regel. Autogespot ontrafelde het bijzondere verhaal van deze ogenschijnlijk normale DBS, dat in 2010 in Tenessee begon.

Het hele verhaal wordt in de onderstaande YouTube-video verteld, maar we geven je alvast een korte samenvatting. Ed Bolian, oprichter van de app en het YouTube-kanaal VinWiki, verkocht de Aston Martin DBS Volante aan een NBA-basketballer en de anonieme atleet ruilde zijn Gallardo in.

Na een paar dagen kreeg de dealer bericht van de bank dat de cheque van de koper niet gedekt was en dat ze geen geld kregen. De basketballer bleef ondertussen rustig doorrijden in de Aston en beloofde geld te sturen, maar er kwam keer op keer maar niets. Na een hoop gedoe komt de Aston na een maand terug bij de dealer.

Ook de ingeruilde Lambo blijft bij de dealer. Ed verkocht de Gallardo niet veel later aan een andere klant en de Aston Martin DBS bleef nog een half jaar bij de dealer staan. Uiteindelijk kocht de Gallardo-eigenaar ook de Aston Martin DBS voor zijn vrouw. Uiteindelijk komt de beruchte Aston in 2016 naar Nederland.

De eigenaar die de auto in 2017 op Nederlands kenteken liet zetten, rijdt er nog altijd in. We vragen ons af of hij de historie van de auto kent. En óf ie het wil weten.

VinWiki vertelt over de Aston Martin DBS

Foto’s: Sander via Autogespot

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)