‘Dit kanaal bevat geen video’s’, toont de YouTube-pagina van ene Certi Drivers nu. Helaas voor hem (en gelukkig voor iedereen die weleens buiten komt) was hij te laat met het vernietigen van het bewijs. Bovendien vergeet het internet nooit en is er nog genoeg te vinden op andere YouTube-kanalen en platformen zoals TikTok of Instagram. In de video’s is te zien hoe de bestuurder vrijwel elke verkeersregel aan zijn laars lapt.

De Engelse YouTuber is nu veroordeeld tot 27 maanden gevangenisstraf voor hoe hij zich in het verkeer misdroeg. Deze straf komt bovenop de vier jaar gevangenisstraf die hij momenteel al uitzit voor het verhandelen van dingen die je niet aangeeft bij de Belastingdienst. Geen paracetamol, laten we het zo zeggen. Als hij vrijkomt, mag hij daarna 49 maanden niet autorijden.

Meer dan alleen beetje hard rijden

Hieronder zie je een filmpje van de bestuurder op TikTok. Werkt de video niet, scroll dan even verder naar onderen voor een andere YouTube-video. De overtredingen gaan verder dan even hard rijden op de snelweg of op een verlaten rotonde een drift leggen.

@gparkes278 #certidrivers #thrashed #c63amg ♬ original sound – gparkes278

Op de video zie je hoe de bestuurder rakelings langs andere auto’s rijdt en tussen het overige verkeer halfbakken driftjes legt. Als je toch ruim twee jaar de bak in moet, zorg dan dat er tenminste een beetje rook van de banden komt. In de onderste video zegt de commentator het goed: ‘wat als een voetganger voetgangerachtige dingen zou doen en op de weg zou stappen?’

Volgens de Engelse rechtsbank pleegde hij de verkeersovertredingen tussen december 2020 en oktober 2021. Tegen de BBC zegt een woordvoerder van de politie: ‘De YouTuber was “absoluut schaamteloos” en toonde “volslagen minachting” voor weggebruikers en de wet door “regelmatig video’s van zijn capriolen te plaatsen om indruk te maken op zijn vele volgers”, voegde hij eraan toe.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)