De tijd waarin de F1 de innovatietuin van de autowereld was, is voor een groot deel voorbij. Het vierdelig reglementenboek dat nu gehanteerd wordt, heeft 360 pagina’s. Dat remt de innovatie, meent McLaren-baas Zak Brown ligt. Hij zou graag willen dat er wat minder regels in de F1 komen, maar dan wel onder de paraplu van de budgetcap.

Tegenover Motorsport.com schetst Brown zijn ideale F1-wereld: ‘Ik denk dat we overgereguleerd zijn onder de budgetcap. Als je de budgetcap hebt, zou ik bijna de andere kant op gaan, en dat is; doe wat je wilt. Als je met zes wielen wilt hebben, pak dan zes wielen, maar dit is hoeveel je mag uitgeven.’ Zolang je de budgetcap hanteert, is er volgens Brown niets aan de hand.

Een herhaling van 2009

‘Ik weet niet waarom de regels zo moeten strik zijn zoals ze nu zijn. Ik denk dat als je de budgetcap hebt, dan moet er eigenlijk wat meer technische vrijheid zijn binnen de budgetcap aangezien je in de gaten wordt gehouden’, zegt de McLaren-baas. Hij ziet daarnaast graag een herhaling van 2009. Toen was het Brawn GP-team van Ross Brawn in de eerste helft van het seizoen oppermachtig.

‘Zij hadden een flinke voorsprong in het begin, maar aan het einde van het jaar was het weer in balans. Dat zou je dus kunnen krijgen denk ik. Dat vind ik ook een fascinerend deel van de sport, maar dat zou wel het risico zijn’, geeft Brown toe. Het voordeel volgens Zak Brown is dan weer wel dat er meer innovatie in de sport komt en dat de auto’s ‘er weer een beetje verschillend uit gaan zien’.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)