Populaire stickers op auto’s (dikwijls bij de lokale McDonald’s) beweren dat ongelukken op de achterbank zorgen voor kinderen en kinderen op de achterbank zorgen voor ongelukken. En hoewel autonome auto’s het laatstgenoemde ongeluk juist zullen voorkomen, blijkt nu uit onderzoek dat de kans op het eerste ongeluk toeneemt.

Uit een onderzoek door Annals of Tourism Research (ja, zo heet het echt. Nee, dat is géén ‘n’ te veel) blijkt dat autonome auto’s zullen zorgen voor een toename van de horizontale salsa in de auto. De relatieve privacy en het gebrek aan noodzaak om op de weg te letten liggen hieraan ten grondslag. We snappen nu waarom zo veel zelfrijdende conceptauto’s hoogpolig tapijt hebben.

Maar het zullen niet alleen stelletjes zijn die de loze gaten in de dag efficiënt invullen. Het onderzoek voorspelt tevens een toename in betaald gezelschap. En dat hotels en motels hun bezoek sterk zullen zien afnemen omdat hun balzaal niet meer nodig is.

Wanneer begint het rijden?

De onderzoeker verwacht dat volledig zelfrijdende auto’s pas in 2040 realiteit zullen zijn. De vraag naar geblindeerde ramen en leren bekleding zal dus voorlopig geen hoogtepunt bereiken. Als menselijk gezelschap tegen die tijd niet vervangen is door robots of virtual reality, tenminste. Tot die tijd adviseren we een Rolls-Royce met een chauffeur en de optie Privacy Suite te nemen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)