Ja, zo’n Ferrari Monza laat je natuurlijk niet eenzaam in de garage staan. Die kan zichzelf – zo zonder dak – niet warmhouden. Daarom trakteert Zlatan Ibrahimović zichzelf op een nieuwe Porsche 911. Goedzak dat hij is. Zomaar een Elfje zou iets te doorsnee zijn voor de voetballer, daarom gaat hij voor een gelimiteerde Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition. Van de rode auto met witte stickers en goudkleurige badges staan slechts 992 exemplaren op de planning.

Voor de voetbalfan die nu vanwege Zlatan op TopGear terecht is gekomen, klinkt 992 stuks vast als een vreemd aantal. We zullen het even uitleggen. Deze generatie Porsche 911 (ja, ze lijken allemaal op elkaar, maar er zijn echt meerdere generaties) wordt intern en door liefhebbers de 992 genoemd. En hiervan besloot Porsche dan weer een geinig speciaal modelletje te maken met verwijzingen naar oude modellen. De witte strepen op de neus zijn een knipoog naar het raceverleden. En de gouden badge op de kont lijkt op een badge die eigenaren van een Porsche 356 kregen als ze de 100.000 kilometer bereikten.

Wat kost Zlatan Ibrahimovićs Porsche 911?

In Nederland kost de Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition minimaal 225.900 euro. De 911 Targa Heritage komt altijd in de 4S-uitvoering. Dat betekent vierwielaandrijving en een zescilinder boxermotor met 450 pk. In 3,6 seconden schiet de voetballer in deze halve cabrio naar de 100 km/u, de topsnelheid is 304 km/u. Het model is voorzien van een PDK-automaat of een handgeschakelde zevenbak; het is niet duidelijk welke Zlatan heeft. Al zou hij op die vraag ook zomaar ‘allebei’ kunnen antwoorden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)