Je ouders en je grootouders lijken zo braaf omdat er geen bewijs is van hun fratsen. Tegenwoordig kun je nooit meer iets stoms doen zonder dat het voor eeuwig op het internet staat. En voor een publiek figuur in een opvallende auto geldt dat al helemaal. De Zweedse voetballer Zlatan Ibrahimović maakte pas een ritje in zijn Ferrari Monza SP2, die hij zichzelf in oktober cadeau deed voor zijn verjaardag.

Nu zou je verwachten dat ie misschien iets te hard door de binnenstad reed. Goed mogelijk natuurlijk – nu het voetballen stil ligt, is ie misschien de controle over zijn benen een beetje kwijt – maar dat is niet het geval. Volgens de Zweedse RDW staat de Ferrari SP2 Monza namelijk niet meer geregistreerd en hij rijdt dus illegaal rond. Je mag in Zweden in dat geval alleen van en naar een inspectiestation, wat hierbij niet het geval lijkt, zo meldt het Zweedse Aftonbladet.

De boete voor het rijden met een niet-geregistreerde auto bedraagt in Zweden tussen de 110 en 190 euro. Niet iets waar Zlatan, die hier rijdt met een auto van minimaal 1,6 miljoen euro, lang wakker van zal liggen.

De productie van de Ferrari Monza stopt na 499 exemplaren en je komt alleen als gewaardeerde Ferrari-klant in aanmerking om er een te kopen. De 6,5-liter V12 produceert 800 pk en de 0-100-tijd is een kleine 2,9 seconden. Hij haalt 300 km/u, maar daarvoor zouden we iets meer gezichtsbescherming aanraden.

Illegaal ritje in Ferrari Monza

Foto’s van Zlatan in de Ferrari Monza

Reacties

  • Chris de Vries heeft op 27 mei 2020 geschreven:

    Ach, Zlatan heeft geen gezichtsbescherming nodig, want lelijker dan hij nu is kan hij toch onmogelijk worden.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)