Wanneer je als een vale gier (naast een goed scheldwoord is dit een echt bestaande vogelsoort) vijf rondjes moet cirkelen over het terrein voordat je een parkeerplek hebt gevonden, kan het best frustrerend zijn als je een andere auto ziet die twee of meer vakken inneemt. Geweld of vandalisme is nooit de oplossing, maar als je de bestuurder toch graag een poets wilt bakken, is er nog een andere optie.

Iemand met de inspirerende gebruikersnaam ‘asdf_qwerty27’ plaatste op Reddit zijn manier om asociale parkeerders op een onschuldige manier een hak te zetten. Op een volle parkeerplaats ziet hij een Chevrolet Corvette staan die maar liefst vier plekken inneemt. Een prestatie op zichzelf, trouwens. Maar door de foutparkeerder moet de Reddit-gebruiker tien minuten wachten tot er een plek vrij is.

Geen schade, wel een briefje

Als hij eenmaal op een parkeerplek staat, pakt hij pen en papier. Op het briefje schrijft hij: ‘Sorry dat ik je auto heb geraakt, je zult de schade waarschijnlijk niet eens kunnen zien.’ Voor de duidelijkheid: niemand heeft de Corvette geraakt. Maar je kunt je wel een voorstelling maken wat dit soort psychologische oorlogvoering met een autoliefhebber doet.

Het maniertje heeft het gewenste effect. Als de gehaaide bestuurder terugloopt naar zijn eigen auto, ziet hij de eigenaar van de Corvette verwoed om zijn auto heenlopen op zoek naar de schade, ondertussen kwaad in zijn telefoon schreeuwend. De legende wil dat de gefrustreerde man nog altijd staat te zoeken naar de parkeerkras op zijn auto.

Advertentie

Reacties

 • J heeft op 27 januari 2023 geschreven:

  Ik heb een ruime goedkope auto, maar wel een rolstoel, waardoor zet ik hem soms ruimer in het vak, niet aso, maar wel zo dat het te doen is met rolstoel. Maarja, dan heb je mensen die dan zo nodig strak langs de auto hun auto plaatsen , terwijl er voldoende parkeergelegenheid is. Dus idd hou je hoofd koel , en denk ook eens aan de mede mens.

  Reageer
 • Ike heeft op 27 januari 2023 geschreven:

  Je kan niet altijd oordelen, stel de auto staat verkeerd geparkeerd omdat zijn voorgangers ook al verkeerd stonden.
  Dan ga je iemand de schuld geven die er niks aan kan doen.
  En misschien ook eens aandacht geven onze 1,5 meter lange 3 cilinderw die hem nog geen eens fatsoenlijk in een vak krijgen waar ik zo een verlende 7 in zet.
  Dus houd het hoofd lekker koel.

  Reageer
 • Stelletje pannenkoeken heeft op 27 januari 2023 geschreven:

  Zoveel mensen die het voor zichzelf aan het goedpraten zijn, triest.

  Reageer
 • Marinus heeft op 26 januari 2023 geschreven:

  Ik heb al dertig jaar voorgedrukte briefjes in mijn portemonnee met de tekst “thank you for two parking places. I had to drive around two blocks for a parking lot. You inconsiderated blind basterd”
  Die steek ik achter de ruitenwisser
  Ben ik iig weer eventjes mijn frustratie kwijt

  Reageer
 • Juul Krapuul heeft op 26 januari 2023 geschreven:

  Wanneer ik tussen de lijnen sta en er komt een naast mij kan ik niet meer in of uit mijn wagen.Wegens een knieprothese moet mijn deur volledig open kunnen dus als het dan niet anders kan neem ik twee plaatsen en lopen de gezonde mensen maar wat verder.De minder valieden plaatsen staan steeds vol met mensen die tien keer beter lopen dan ik maar toch een kaart leggen.

  Reageer
 • Ted heeft op 26 januari 2023 geschreven:

  Als ik zo’n stumper tegen kom, staat er het volgende op mijn briefje ; “ Als je neukt zoal je parkeert……zal je hem er wel nooit in krijgen…sukkel !! “

  Reageer
 • Groot geschapen heeft op 26 januari 2023 geschreven:

  Het zal je misschien verbazen maar kleine auto ‘s Panda etc. Hebben door andere zitpositie juist veel ruimte voor de bovengemiddelde grote medemens, dus grote auto als smoes pas ik niet in is onzin , misschien in het vervolg parkeerbeheer informeren kunnen ze de auto wegslepen .
  Misschien krijg je dan gratis echte schade.

  Reageer
 • K heeft op 26 januari 2023 geschreven:

  Wat fijn dat JR heel vaak géén schade heeft gehad!

  Reageer
 • Anton heeft op 26 januari 2023 geschreven:

  De schuld ligt in mijn ogen niet eens bij degene die dubbel geparkeerd staat maar de ontwikkelaar van de parkeergarage, hier in Nederland zijn de parkeervakken veel te í

  Reageer
 • Zucht heeft op 26 januari 2023 geschreven:

  Zo inspiratieloos dat jullie reddit-posts gaan vertalen voor clicks? TopGear barstte ooit van de humor..

  Reageer
 • Ger heeft op 26 januari 2023 geschreven:

  Dat ik dit lees.. Moet ik deze de “2 vakparkeerders” gelijk geven. Welke maten de gemeentes hanteren is mij een vraag. Volgens mij die van een fiat cinquecento van de jaren 1990. Alleen ben ik 1.96 en moet een iers grotere auto kopen. En je kun doen en laten wat je wilt, hier in NL zijn ze véééél te krap.

  Reageer
 • JMR heeft op 26 januari 2023 geschreven:

  Ik parkeer altijd in 2 vakken om geen schade te ontvangen!! Hoe vaak ik geen schade heb gehad als ik in 1 vak parkeer is niet normaal. Ben er klaar mee pak gewoon 2 plekken. Zoekhetuit.nl

  Reageer
 • I8 driver heeft op 26 januari 2023 geschreven:

  Ik doe het niet graag maar al is met een i8 geparkeerd op 1 vak … je krijgt je deur niet open als iemand te dicht staat. Foutparkeerders zijn niet de oorzaak maar het gevolg wat een lullig artikel

  Reageer
 • Vessem heeft op 26 januari 2023 geschreven:

  Geweldig, en zonder geweld.

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie