Je grootouders maakten zich nog druk om hoe ze de bloembollen voor het avondeten nog enigszins op smaak konden brengen. Volg je bloedlijn verder terug en je komt familieleden tegen die zich afvroegen of deze verkoudheid niet het einde zou betekenen. Je mag best beseffen dat je het zo slecht nog niet hebt als je je druk maakt om de stand van het volumeknopje.

We juichen eerste-wereldproblematiek graag toe, daar niet van. Vandaag leren we je hoe je ervoor zorgt dat het icoontje van de volumeknop altijd omhoog wijst bij jouw favoriete geluidsniveau. Gelukkig is het maar een paar seconden werk. Het is in ieder geval minder moeite dan het afplakken van het knopje. Oh, en mensen die het volume ook op hun stuur kunnen regelen: voor jullie is dit bericht niet bedoeld.

Het volumeknopje omhoog laten wijzen is simpel

Begin simpel: zoek het volume op dat jij aangenaam vindt in de auto. Tel daarna hoeveel stapjes je naar links moet draaien om de volumeknop omhoog te laten wijzen. Draai nu de volumeknop naar nul. Nu komt het: draai het aantal stapjes dat je net telde verder naar links. Hiermee wijzig je de nulstand, want het volume gaat niet de min in.

Als je nu de volume weer naar het niveau draait dat jij wilt, wijst het icoontje omhoog. Dat betekent dat je je weer druk kunt maken om zaken die er echt toe doen. Bijvoorbeeld dat het net te koud is voor een tussenjas maar net te warm voor een winterjas. Of dat de wifi in het vliegtuig niet snel genoeg is om goed door Instagram te scrollen.

Bluetooth-volume wijzigen kan soms

Er is overigens een andere manier voor sommige auto’s. Bij sommige bluetooth-koppelingen kun je het volume van de telefoon los regelen van de het systeem. Zo kun je de volumeknop omhoog laten wijzen en daarna op de telefoon het eindvolume regelen, zodat het resultaat hetzelfde is.

Als je van muziek houdt (maar ook als je een mensen-mens bent en graag lekker eten lust, *kots*) wil je trouwens altijd het bronvolume op maximaal hebben staan. Zo geef je de maximale kwaliteit door aan het systeem en geniet je van de beste deuntjes.

Volgt het audiosysteem het volume van de telefoon, dan kun je op deze manier wel zorgen dat het knopje omhoog wijst. Draai het knopje naar de gewenste stand en regel vervolgens het volume op je telefoon. Check hierbij dus wel of het volume van het systeem mee verandert.

Reacties

 • webpatrick heeft op 6 februari 2023 geschreven:

  Welk streepje

  Reageer
 • Auto2019231 heeft op 6 februari 2023 geschreven:

  Autism anyone?

  Reageer
 • Cis Keizer heeft op 6 februari 2023 geschreven:

  Wat een onzin. Deze methode zou best kunnen werken bij bepaalde types audio-apparatuur, maar niet bij andere en zeker niet bij oudere. Als je dit doet bij een apparaat waarbij het niet kan en kracht gebruikt, maak je iets kapot. Blijkbaar geschreven door een jong onervaren iemand, die maar één type apparaat kent: het zijne. Overigens: oudere gebruikers weten gewoon hoe schuin het streepje moet staan voor hun ideale volume. Recht omhoog is helemaal nergens voor nodig.

  Reageer
 • Christiaan heeft op 5 februari 2023 geschreven:

  Waarom zou ik dit willen?

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear