Björn Ramant is professioneel Lego-bouwer. Hij krijgt dus betaald om met Lego te spelen. Een droombaan als je het ons vraagt. Hoe dan ook, Ramant kan niet alleen goed de handleiding volgen, hij kan ook zelf de instructies maken voor een nieuw bouwsel. In samenwerking met het Brunel Solar Team van de TU Delft heeft Ramant de zonneauto van de studenten van Lego gebouwd.

Doorgaans wordt het uiterlijk van een auto wat discutabel wanneer ie uit Lego wordt opgetrokken, maar bij de Nuna 12 – zoals de zonneauto officieel heet – is dat niet het geval. De bijzondere vorm van de auto past goed bij de steentjes. Het mooiste is nog: jij kunt de zonneauto van de TU Delft ook met Lego gaan bouwen. Het studententeam heeft de instructies van Ramant online gezet.

Bouw je eigen Lego-zonneauto

Nu nog even de juiste steentjes vinden, want er is geen kant en klaar pakketje dat je kunt kopen. Het raceteam legt aan TopGear Nederland uit dat de set geen officieel Lego-product is en daarom niet als pakket verkocht mag worden. Later vandaag zou je bijpassende stickers voor de zonneauto moeten kunnen downloaden. Maar die stickers heb je eigenlijk niet nodig.

De racende studenten moedigen je aan om je creativiteit de vrije loop te laten. ‘Voeg persoonlijke, unieke details toe aan het ontwerp, maak de auto nog sneller en wees trots op je zelf gebouwde zonneauto’, zegt het team. Intussen bereiden ze zich voor om met de echte zonneauto te gaan racen.

Op 22 oktober is het zover. Dan gaat de TU Delft een gooi doen naar de overwinning bij de World Solar Challenge. In Australië dienen de studententeams in vijf dagen een afstand van ongeveer 3.000 kilometer af te leggen. De aandrijving moet geheel voortkomen uit zonne-energie. Natuurlijk doet het Nederlandse team mee voor de winst. Wij duimen voor ze.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie