Voor korting op een grote zak met mini-Marsjes, daar willen we best speciaal voor naar een andere supermarkt rijden. Die paar euro’s pakken we toch even lekker mee. En met ons waarschijnlijk een hoop Nederlanders. Maar hoe zit dat met benzine? Hoe ver willen Nederlanders omrijden voor goedkopere benzine? Uit een onderzoek blijkt dat dat best meevalt.

Kortingswebsite Acties.nl heeft onderzocht of Nederlanders een half uur willen omrijden voor goedkopere benzine. Hieruit blijkt dat één op de zes Nederlanders dertig minuten wil rijden voor voordeligere peut. Bij mannen wil 20 procent een halfuurtje om terwijl maar 15 procent van de vrouwen dat wil. Vooral mannen van 18 tot 29 jaar zijn gek op goedkopere brandstof. Van deze groep geeft 29 procent aan om te willen rijden.

Waar willen mensen omrijden voor goedkopere benzine?

In Noord-Brabant en Limburg zijn de meeste mensen bereid om een half uur te zoeken naar een voordeeltje aan de pomp. 27 procent van de ondervraagden uit die provincies heeft het ervoor over. In Gelderland en Zeeland is dat percentage 26 procent. Waarschijnlijk schieten deze Nederlanders de grens over voor goedkopere brandstof.

De laagste bereidheid vind je in Utrecht, daar wil maar 8 procent omrijden. Best logisch, want de kans is groot dat de benzine een halfuurtje verderop niet heel veel goedkoper is. Je rijdt vanuit Utrecht binnen 30 minuten niet zomaar even de grens over. Het onderzoek vermeldt overigens niet hoeveel goedkoper de benzine moet worden voordat er een halfuurtje gereden wordt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)