Ben je niet verlegen aangelegd, een fan van The A-Team en rook je het liefst de hele dag dikke havanna’s? Dan is de Chevrolet HHR echt iets voor jou. Eigenlijk hadden we niet verwacht dat de HHR nog naar Nederland zou komen, simpelweg omdat we hier niet zo gesteld…
Ben je niet verlegen aangelegd, een fan van The A-Team en rook je het liefst de hele dag dikke havanna’s? Dan is de Chevrolet HHR echt iets voor jou.
Eigenlijk hadden we niet verwacht dat de HHR nog naar Nederland zou komen, simpelweg omdat we hier niet zo gesteld zijn op Amerikaanse auto’s. Bij Chevrolet denken ze daar anders over en ze zullen vast hebben gedacht: als de Chrysler PT Cruiser (waar de Chevy op lijkt omdat-ie ontworpen is door dezelfde man) het goed doet in Nederland, dan kan de HHR vast ook een succes worden. Dat was niet de enige reden om de Amerikaan hierheen te halen. Chevrolet wil zichzelf met de HHR ontdoen van zijn Koreaanse imago. Dat moet ons inziens wel lukken, mits Chevrolet veel HHR’s weet te slijten. Want hoe meer er in het dagelijkse verkeer rondrijden, hoe beter voor het merkimago. Overigens, dat verkopen is in de VS – waar de auto al twee jaar rondrijdt – wel gelukt: er zijn er al meer dan 200.000 van verkocht.
Of het de HHR in Europa ook zo goed zal vergaan, is de vraag. De auto moet het namelijk heel erg van z’n uiterlijk hebben als unique selling point. Geeft niet. Zelfs wij zijn erg gecharmeerd van z’n retrolooks. Alleen laat de rest van de auto ons nogal koud. Zo is het dashboard rommelig met knopjes op onlogische plekken en het interieur niet bijzonder ruim – al doen z’n afmetingen dat wel vermoeden. De 2,4-liter turbomotor levert 170 pk en daardoor voelt de HHR vlot aan, maar mist toch nog wel de prestaties waarom de meeste auto’s uit de VS bekendstaan. Bovendien is het weggedrag van de HHR typisch Amerikaans dankzij de slappe vering en de lichte besturing.
Ons advies: koop een HHR alleen als je helemaal verliefd bent op z’n uiterlijk. De onhebbelijkheden van de HHR kun je dan voor lief nemen al wordt dat nog een stuk makkelijker als je de prettige prijs en de rijke standaarduitrusting (esp, cruisecontrole, airco, halfleren bekleding en een cd-speler) in acht neemt.
Ten slotte nog leuk om te weten: de afkorting HHR heeft niets met lachen te maken, maar staat voor Heritage High Roof en verwijst naar de klassieke Chevrolet Suburban uit 1949 waar het HHR-design van is afgeleid.
NIEUWSBRIEF
Het laatste autonieuws, de meest recente tests en exclusieve auto-content rechtstreeks in je mailbox. En als je wilt kunnen wij je ook op de hoogte houden van aanbiedingen van onze partners.
Reacties