Het leek er bij de 1e vrije training op dat Max Verstappen het weekend begon met een fijne auto. Maar een training later meldde de coureurs dat de auto niet helemaal deed wat hij wilde. Heeft Red Bull echt problemen met de balans of houdt het team nog wat rondetijd achter de hand? Had Verstappen zijn snelste sectoren aan elkaar geregen, dan was hij de snelste van VT2 geweest. Eens zien of dat wel lukt bij de 3e vrije training voor de GP van Spanje 2024.

Hoe is het gevoel van Verstappen vandaag? Het begin is prima. Na de eerste run meldt Verstappen dat hij geen aanpassing aan de vleugel nodig heeft. Dat lijkt dus wel snor te zitten. Maar de concurrentie heeft ook niet stil gezeten. Leclerc noemde zijn auto gisteren nog ‘verschrikkelijk’. Nu rijdt de Ferrari een stuk beter volgens Leclerc. Hij noemt het ‘een grote stap vooruit’.

Mercedes en McLaren lijken ook vooraan mee te doen. Piastri vertelt nog wat last te hebben van onderstuur en is bijna een seconde trager dan zijn teamgenoot. Het zal bij McLaren dus van Norris moeten komen. George Russell heeft lange tijd de snelste rondetijd in handen en voelt zich, nadat hij wat extra foam heeft gekregen bij zijn knie, prettig in de auto. Verder verloopt de 3e vrije training in Spanje van een leien dakje voor de twee teams.

Stroll en Hamilton spelen botsautootje

Stroll komt in een snel rondje nog een langzaam rijdende Hamilton tegen. Hamilton gaat te laat aan de kant, verontschuldigt zich door zijn hand op te steken, maar krijgt toch een klein tikje van Stroll. ‘Deze gast denkt dat ie alleen op de baan is’, zegt Stroll gefrustreerd. Na deze training gaan de stewards kijken of er een straf uitgedeeld moet worden.

Laatste oefenronden voor de kwalificatie

Over de lange runs lijkt Verstappen nog steeds de snelste, maar voor de kwalificatie kan het behoorlijk dicht bij elkaar komen liggen. Net als bij de vorige training wordt VT3 afgesloten met coureurs die nog even oefenen voor de kwalificatie later vandaag. De eerste snelle ronden op de zachte banden voorspellen een spannend kwalificatieduel later vandaag.

Sainz is de snelste en wordt gevolgd door Norris op 0,03 seconden. En Leclerc want die is 0,037 seconden trager dan zijn teamgenoot. Ja, we zijn zover gekomen dat de tijd op een duizendste van een seconde geschreven moet worden. Verstappen sluit aan op 0,07 seconden. Pérez gaat waarschijnlijk niet meedoen om pole-position. De Mexicaanse Red Bull-coureur komt 0,7 seconde tekort op de tijd van Sainz.

Chaos einde van VT3

Lando Norris is de eerste die zijn laatste snelle ronde heeft gezet. In zijn trage ronde naar de pitbox gaat hij aan de kant voor Leclerc. Voor onverklaarbare reden stuurt Leclerc tijdens het inhalen kort naar links en tikt Norris aan. De McLaren loopt schade op en gaat nog langzamer richting het einde van de ronde. Inmiddels komt Verstappen er op volle snelheid aan die hard in de remmen moet om de McLaren te ontwijken.

Vervolgens heeft Sainz hetzelfde probleem, maar bij hem rijden zowel Norris als Verstappen midden op de baan. Verstappen gaat nog net op tijd aan de kant en Sainz kan op tijd remmen. Gelukkig voor de teams blijft het bij het tikje van Leclerc aan Norris. Net als het incident tussen Stroll en Hamilton wordt het vonnis over deze situatie na de sessie bekeken.

Uitslag van de 3e vrije training voor de GP van Spanje 2024

 1. Sainz
 2. Norris
 3. Leclerc
 4. Verstappen
 5. Russell
 6. Hamilton
 7. Pérez
 8. Albon
 9. Alonso
 10. Piastri
 11. Ocon
 12. Gasly
 13. Hülkenberg
 14. Bottas
 15. Magnussen
 16. Ricciardo
 17. Stroll
 18. Tsunoda
 19. Zhou
 20. Sargeant

Hoe laat begint F1 in Spanje?

Zaterdag 22 juni
Kwalificatie: 16:00 uur – 17:00 uur

Zondag 23 juni
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)