Piano en dans – zo onthulde Alfa Romeo Racing hun F1-auto voor 2021. De Alfa Romeo C41 volgt de C39 van vorig jaar op. Waarom niet C40? Waarschijnlijk is de C40 de auto die oorspronkelijk bedoeld was voor 2021. Vergeet niet dat dit jaar eigenlijk het nieuwe reglement in had moeten gaan. Door de pandemie is besloten om het reglement van 2020 nog een jaartje te gebruiken. De C41 is dus een evolutie van de C39. Volgend jaar zien we wellicht de C40, of ze slaan de naam over.

Coureurs en motor

Net als vorig jaar rijden Kimi Räikkönen en Antonia Giovinazzi voor Alfa Romeo Racing. Voor beide coureurs denken we elk jaar weer dat het hun laatste zal zijn in de F1, dus die aanname gaan we dit jaar maar niet doen. Kimi blijft racen totdat hij het niet meer leuk vindt, en Giovinazzi waarschijnlijk totdat ze een passende vervanger hebben gevonden. Ze rijden dit jaar wederom met een Ferrari-motor.

In 2019 liep Ferrari tegen de lamp toen ze niet helemaal eerlijk speelden met hun brandstofsysteem. Door de motor weer legaal te maken, zakten ze in 2020 ver terug in het veld. Alfa Romeo – met dezelfde motor – dus ook. Dit jaar zou Ferrari met een veel betere motor bij de GP’s verschijnen, zo meldde Robert Doornbos. We zien Räikkönen graag weer eens op het podium – zo’n blije blik zal onbetaalbaar zijn.

De onthulling van de Alfa Romeo C41: F1-auto voor 2021

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear