De kogel is door de kerk. De teams zijn het eens over de bevriezing van de ontwikkeling van de motoren vanaf 2022. Daardoor kan Red Bull na het vertrek van Honda de huidige krachtbron blijven gebruiken. Ik had er niet veel twijfel over dat het voorstel van Red Bull aangenomen zou worden. Een team als Ferrari wilde misschien aan het begin dwarsliggen, maar zij hebben geen recht van spreken meer na de dingen die zij de afgelopen jaren geflikt hebben. En aan de andere kant heb je Mercedes dat zo’n grote voorsprong heeft met hun motor, waardoor zij het voorstel ook niet hoeven te blokkeren. Mercedes zal hierdoor niet slechter worden.

Voor Red Bull is dit een goede ontwikkeling. Als Honda uit de sport stapt, willen de Japanners graag afscheid nemen op een hoge noot. Daarvoor moet de betrouwbaarheid nog hoger worden dan afgelopen jaar. Vorig seizoen had Max al in het begin van het seizoen veel problemen met zijn motor. Dan is het kampioenschap al snel gedaan tegen een Mercedes die én ongelooflijk snel én betrouwbaar is.

Het lastige is alleen dat Honda in het laatste jaar nog meer performance moet leveren, maar tegelijkertijd ook niet te veel aan betrouwbaarheid moet inleveren. Dat is en blijft de uitdaging. De Japanners hebben zelfs gezegd dat ze de motor van 2022 naar 2021 hebben gehaald en alle zeilen bijzetten om goed de Formule 1 te verlaten. De vorige keer is Honda met de staart tussen de benen de paddock uitgegaan bij McLaren. Maar het is een trots volk en ze zijn nu goed teruggekomen in Monza met Alpha Tauri en een aantal overwinningen met Max. Dan wil je ook gewoon doorpakken in dat laatste jaar.

Ferrari komt met een nieuwe motor

Ferrari heeft, zoals eerder genoemd, niet dwarsgelegen bij de nieuwe motorreglementen. Ik heb uit betrouwbare bronnen uit Italië vernomen dat ze zelf bezig zijn met een nieuwe power unit. Die bronnen zeggen dat dit echt een kanon van een motor is en dit keer wel een legale. Ik ben heel benieuwd wat we daar van gaan zien. Het is Ferrari-onwaardig dat die auto’s op de twaalfde en dertiende plek reden. Dat merk moet gewoon vooraan rijden. Ik hoop oprecht dat ze dat weer kunnen waarmaken.

Uitkijken naar McLaren

Natuurlijk kunnen we ook naar McLaren uitkijken. Het team heeft bewezen dat ze een ongekend goed chassis hebben. Ze hadden namelijk niet per se de beste motor, maar zijn wel derde in het constructeurskampioenschap geworden. Er hangt een heel goede vibe in dat team. Daarnaast hebben ze nu met Daniel Ricciardo ook gewoon een bewezen racewinnaar aan boord en met Mercedes de beste motor van het veld.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear