Jordan, Midland, Spyker, Force India, tussendoor even Racing Point en straks Aston Martin. Jazeker, Aston Martin slokt het kameleon-team op en doopt het om tot fabrieksteam. Hiermee zou een einde komen aan een lange reeks naamsveranderingen, want de deal zou voor 10 jaar zijn. Het eigen team betekent ook dat Aston Martin zich na vier jaar terugtrekt als sponsor van Red Bull Racing. Ze blijven dit jaar nog sponsor.

Huidige eigenaar van Racing Point Lawrence Stroll (en de vader van Lance met dezelfde achternaam) kocht voor meer dan 200 miljoen euro aan aandelen in Aston Martin, wat neerkomt op 16,7 procent van het bedrijf. Dat betekent ook dat zoonlief waarschijnlijk een stoeltje krijgt in het nieuwe team. De samenwerking van Red Bull met Aston Martin voor de Valkyrie zal nog wel doorgaan. Wat de nieuwe bedrijfsauto van Max Verstappen zal worden, is nog niet bekend. Misschien toch de nieuwe Honda e?

Het is nog maar de vraag wat Red Bull nu gaat doen. Het was altijd al een vreemde gewaarwording dat zowel Aston Martin als Honda op de zijkanten van de F1-auto’s prijkten. Wellicht dat Honda een extra zak geld trekt en dat het Honda Red Bull Racing wordt. We gaan het meemaken.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear