De geruchtenmolen kan eindelijk een beetje afkoelen. Na maanden (jaren?) speculeren is het hoge woord eruit: Audi stapt officieel in de F1 vanaf 2026. Het merk wordt op de eerste plaats een motorleverancier, wat betekent dat er voor het eerst in meer dan tien jaar weer motoren voor F1 in Duitsland gebouwd worden (Mercedes maakt ze in Engeland). Het is nu nog niet bekend aan welke teams Audi motoren gaat leveren.

Eerder deze week verscheen er al een gerucht dat Audi in 2026 motorleverancier zou worden, dat de motoren in Neuburg gebouwd zouden worden en dat het merk het in België bekend zou maken. Alles aan dit gerucht klopte dus.

Informatie die nog ontbreekt

En daar wordt het interessant: want hetzelfde gerucht had het er ook over dat Audi een eigen F1-team wilde. Ze zouden dan Alfa Romeo vervangen als partner van Sauber. Hierover is nog niets bekend. Later vandaag zou Audi meer informatie geven, inclusief de onthulling van een design op een F1-auto. Wellicht horen we dan al meer van de plannen over een team. En anders hebben ze nog vier jaar de tijd.

‘De Formule 1 is zowel een wereldtoneel voor ons merk als een zeer uitdagend laboratorium voor ontwikkelingen. De combinatie van hoge prestaties en concurrentie is altijd een motor van innovatie en technologieoverdracht in onze branche. Met de nieuwe regels is dit het juiste moment voor ons om mee te doen. De Formule 1 en Audi streven immers allebei duidelijke duurzaamheidsdoelen na’, zegt Markus Duesmann van Audi.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear