We geloven best dat Audi aan het scharrelen is in het F1-wereldje. Je weet ook wel vrij zeker dat ze een Teams-meeting met McLaren hebben gehad en dat er echt wel waarheid zit in alle geruchten. Vooralsnog is er niets officieel bekend – maar daar kan dit weekend verandering in komen.

Volgens Motorsport.com (en zij zitten erop) komt er heel snel een aankondiging vanuit Audi en Sauber, misschien aankomend weekend al. Momenteel rijdt Sauber met de kleuren van Alfa Romeo, maar volgens de geruchten gaat Audi het Italiaanse merk vervangen.

Audi zou een leuke zak geld meenemen om Sauber flink op te kalefateren. Motorsport spreekt over plannen om van Sauber weer een écht fabrieksteam te maken, zoals in de tijd van BMW-Sauber. Leuk detail: de CEO van Audi, Markus Duesmann, was hoofd ontwikkeling bij BMW-Sauber tussen 2007 en 2009.

De fabriek van Sauber zou in het Zwitserse Hinwil blijven, maar de motor zou door Audi in Neuburg ontwikkeld worden. Audi zou dan in 2026 aanhaken, zodra de nieuwe motorreglementen ingaan. Tegelijkertijd zou Red Bull Porsche verwelkomen, als die geruchten kloppen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear