Audi en Mercedes komen elkaar nog weleens tegen op het circuit, niet al te lang geleden bij de Formule E en tegenwoordig nog bij de DTM. Maar een felle strijd die gevolgd wordt door miljoenen kijkers, dat is alweer even geleden. Bekend is dat Audi in 2026 aan de startlijn van de F1 verschijnt, maar nu al zetten ze de eerste stappen.

Sauber laat vandaag in een statement weten dat Audi nu al een minderheidsbelang neemt in het F1-team. Volgens Sauber is dit een belangrijke stap richting de volledige deelname in 2026. Wat het aandeel van Audi precies betekent, is niet bekend. Dit jaar rijdt Sauber nog onder de vlag van Alfa Romeo en tot en met 2025 gebruiken ze de motor van Ferrari.

Audi’s eerste stappen volgende week te zien?

Als Audi alvast een logootje mag plakken, zou dat wel een gek gezicht zijn. Dan rijdt er een Alfa Romeo met Audi-stickers en een Ferrari-motor. Op 7 februari trekken Sauber en Alfa Romeo (en dus misschien ook Audi wel een beetje) het doek van de nieuwe F1-auto voor 2023. Op dat moment zal er een hoop duidelijk gaan worden.

Audi krijgt eigen fabrieksteam

Het gros van de studenten zal het hier niet mee eens zijn, maar als je goed werk wilt leveren, kun je dat niet de avond van te voren doen. Het is dus aan alle kanten logisch dat Audi nu alvast komt snuffelen bij Sauber. Het doel is om in 2026 een eigen Audi-fabrieksteam te hebben. Sauber wordt dan de strategische partner van Audi.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear