Als je nu een beetje gepikeerd bent omdat je dacht dat de échte Red Bull van Max Verstappen te koop stond en dit maar een beetje clickbait vindt,, dan geeft dat alleen maar aan hoe goed dit schaalmodel is. Aan de foto’s kon je duidelijk niet zien dat dit een kleinere versie is van de RB16B waarmee Max in Abu Dhabi racete in 2021. En bovendien: heb je echt een paar miljoen euro slingeren voor een echte F1-auto?

Het schaalmodel van de auto waarin Max Verstappen wereldkampioen werd, is een stuk goedkoper dan een echte F1-auto, maar nog altijd niet goedkoop. De RB16B in schaal 1 op 8 kost maar liefst 9.289 euro bij Amalgam. Ze bouwen slechts 99 stuks per coureur (dus 198 in totaal) en elk model kost 250 uur om met de hand in elkaar te zetten.

Red Bull Racing leverde de originele 3D-tekeningen en de kleurcodes aan om deze geweldige replica te bouwen. In totaal is de auto 69 centimeter lang. We wachten nog op een schaalmodel van de gecrashte auto van Latifi om de diorama af te maken. En misschien een koelkast op schaal 1:8 vol met blikjes Red Bull voor Latifi thuis.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)