Gebruik je fantasie en stel je voor dat de GP van Emilia-Romagna op Imola toch door was gegaan. Een titanenstrijd tussen Verstappen en Alonso waarbij de overgang van een natte naar een droge baan een perfecte strategie vereist. Maar als je de onderstaande beelden van Imola ziet, snap je gelijk waarom de race niet door kan gaan.

Buiten het feit dat alle hulpdiensten druk bezig zijn om inwoners van de Emilia-Romagna regio te redden, zijn de faciliteiten rondom het circuit onder water komen te staan. Het deel dat helemaal overstroomd is, is het rennerskwartier van de F2 en F3. De baan zelf lijkt vrij droog te zijn. Dit weekend komt Verstappen dus niet in actie, maar er is genoeg andere raceactie komend weekend.

Zo wordt er op de Nordschleife de 24 uur van de Nürburgring verreden. Er zijn zelfs nog kaartjes voor dit evenement beschikbaar. Daarnaast is de IndyCar begonnen aan de bekendste race in haar klasse: de Indy 500. Dit weekend is daarvoor de kwalificatie. De Indy 500 is volgende week op 28 mei. Ook heb je nu alle tijd om je in te lezen voor de 24 Uur van Le Mans.

Beelden van het circuit in Imola

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)