In de korte F1-carrière van Verstappen hebben we al tijdens vele races van zijn talent kunnen genieten. Je zou alweer bijna vergeten welke races eruit sprongen. Hieronder vind je een (hopelijk nog lang niet compleet) overzicht van de beste races van Max Verstappen.

10. GP van Maleisië 2016

Uiteindelijk won Ricciardo deze race, maar Verstappen speelde wel een belangrijke rol voor het team. Door als tweede achter zijn teamgenoot te finishen, zorgde hij ervoor dat Red Bull het eerste een-tweetje sinds een lange tijd wist te behalen.

09. GP van Japan 2017

Meteen na zijn winst in Maleisië wist Verstappen weer de druk op te voeren bij Hamilton in Japan. Max zat de Brit op zijn hielen, maar wist hem net niet voorbij te steken op Suzuka. Desalniettemin een uitstekende tweede plek en een van de beste races van Max Verstappen.

08. GP van Amerika 2015

Regen en Verstappen. Een combinatie die vaak uitstekend werkt. In zijn tijd bij Toro Rosso startte Verstappen vanaf de tiende plek op een natte baan in Texas. Met een mindere auto wist hij zelfs een tijdje de derde plek te bezetten. Deze raakte hij uiteindelijk kwijt, maar met een vierde plek liet alsnog zijn talent in de regen zien.

07. GP van Oostenrijk 2016

Verstappen had zich door een onstuimige kwalificatie op de negende plek gekwalificeerd in Spielberg. Door bijna de hele race op hetzelfde setje banden te rijden, wist hij veel van zijn concurrentie voor te blijven. En geholpen door een gevecht tussen Hamilton en Rosberg kon hij zelfs de op één na hoogste plek van het podium bereiken.

06. GP van China 2017

Door een probleem met zijn motor aan het begin van de kwalificatie moest Max op een natte baan in Shanghai vanaf de zestiende plek starten. Na een fenomenale opmars reed hij na een rondje al zevende. Hij wist in China uiteindelijk de derde plek te bemachtigen.

05. GP van Hongarije 2015

Op een leeftijd die nog niet eens hoog genoeg was om te mogen stemmen, alcohol te drinken of überhaupt te rijden op de Nederlandse weg, wist Max Verstappen de vierde plek te veroveren in de hoogste tak van de autosport. Een prestatie die zeker thuishoort bij de beste races van Max Verstappen.

04. GP van Maleisië 2017

Na een dramatisch seizoen met uitvalbeurten die niet meer op een hand te tellen waren, was daar ineens Maleisië. De snelheid van de Red Bull was terug en Max rook bloed. Na jacht te maken op de leider in het kampioenschap wist hij de leiding van Hamilton af te pakken. Het was de tweede overwinning voor de jonge coureur.

03. GP van Brazilië 2016

Je hebt er al een paar voorbij zien komen in dit lijstje: natte banen. Toch is dit wel echt de race waarin Verstappen de naam ‘regenkoning’ verdiende. Door een onhandige bandenkeuze belandde hij achter in het veld. Dat weerhield Max er echter niet van om terug te vechten. Alsof hij tegen Formule 2-auto’s racete, reed hij iedereen op Interlagos voorbij. Uiteindelijk eindigde hij op een dikverdiende derde plaats.

02. GP van Mexico 2017

Het was de derde keer in drie seizoenen dat Max Verstappen een Formule 1-race wist te winnen. Maar deze keer was het anders. Het was niet een nipte zege die hij met de hakken over de sloot wist te behalen. Dit was de overwinning van een potentiële wereldkampioen. De voorsprong op de nummer twee bedroeg bijna twintig seconden en Max wist zonder problemen de race volledig naar zijn hand te zetten.

01. GP van Spanje 2016

Als iemand weet hoe je met een kans omgaat, is het wel Max Verstappen. Na tegenvallende resultaten van Kvyat werd Verstappen in zijn stoeltje gezet. Gelijk in de eerste race verbrak Verstappen meerdere records. Met als belangrijkste: de jongste coureur ooit die een Formule 1-race heeft gewonnen. Op de leeftijd dat de meeste mensen net voor de zesde keer hun motor af hebben laten slaan, stond Max op de hoogste trede van het podium. Van de beste races van Max Verstappen is dit toch wel de mooiste. Een ongekende prestatie die niemand snel zal overtreffen. Foto’s: Red Bull Content Pool

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear