F1-raceleider Charlie Whiting is vandaag plots op 66-jarige leeftijd overleden door een longembolie. Drie dagen voordat het nieuwe F1-seizoen van start zou gaan. Charlie Whiting was al sinds 1997 de raceleider van Formule 1.

Charlie’s eerste baan in autosport was in de rallywereld, maar al snel begon hij zijn carrière in de F1 in 1977 bij het team Hesketh Racing. Al snel verhuisde hij naar Brabham in 1980 waar hij de hoofdmonteur werd. In 1988 ging hij aan de slag binnen de organisatie van Formule 1.

Charlie Whiting was vooral bekend om zijn strijd voor de veiligheid binnen de F1. Hij was (mede)verantwoordelijk voor het introduceren van hoofdsteunen, de zogenoemde ‘survival cell’ en talloze andere veiligheidsmaatregelen in F1-auto’s. Ook had Charlie Whiting veel te maken met de controversiële halo – die volgens velen Charles Leclerc beschermde tijdens zijn crash in België.

reactie van Max Verstappen op overlijden Charlie Whiting

Max Verstappen laat weten via zijn website: ‘Het was een grote schok om te horen dat Charlie is overleden. Een paar weken geleden heb ik in Genève nog de dag met hem doorgebracht en hebben we een goed gesprek over verschillende onderwerpen gehad. We zeiden gedag vooruitblikkend op een volgend raceseizoen, beginnend in Australië.’

‘Dit nieuws is niet te bevatten. Hij was pas 66 jaar oud. Ik denk dat we maar elke dag moeten waarderen en dankbaar zijn ’s ochtends wakker te worden, en van het leven moeten genieten. Het draait niet alleen om Formule 1, er zijn ook andere belangrijke dingen in het leven. Mijn gedachten gaan uit naar zijn familie, vrienden en naasten’, zo gaat hij verder.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)