Het blijft gedoe rondom de werkzaamheden aan Circuit Zandvoort. Naast de vele boze milieu-organisaties, kregen ze nu ook een minder enthousiaste brief van de gemeente Noord-Holland. Bij de werkzaamheden is een deel van de natuur op het duingebied beschadigd en daar is de gemeente niet zo blij mee. De organisatie moet de beschadigingen gaan herstellen, anders moeten ze een boete betalen die kan oplopen tot 50.000 euro. ‘Het had nog wel wat forser gemogen’, vindt Marc Janssen van Stichting Duinbehoud. ‘De natuur doet er zeker vijf jaar over om te herstellen’.
Over welke beschadigingen gaat het dan? Hou je vast: het plaatsen van zogenoemde paddenschermen. Dit zijn paaltjes met folie die ervoor zorgen dat de diertjes in de duinen niet het circuit op lopen en platgewalst worden. Als het circuit die paaltjes niet voor de deadline weghaalt, moeten ze betalen. Dat zal de organisatie leren om die zielige padden te beschermen tegen de machines van de aannemer. Overigens zal het herstellen niet veel meer zijn dan de paaltjes uit de grond trekken, vermoeden we.
Circuit Zandvoort heeft tot 1 april om het stuk natuur te herstellen
De circuitdirectie ontving een brief van de provincie. Bij elke overtreding in het beschermde natuurgebied Kennemerland-Zuid, moet Circuit Zandvoort een boete van 10.000 euro betalen. Dit kan dus oplopen tot 50.000 euro wanneer het circuit meer overtredingen begaat of weigert het stuk natuur te herstellen. Daarvoor hebben ze tot 1 april 2020 de tijd gekregen. Dan begint het broedseizoen, dus moet het duingebied weer spic en span zijn. De provincie verstuurde de brief naar aanleiding van een aanvraag van Stichting Duinbehoud.
De Stichting Duinbehoud houdt Circuit Zandvoort goed in de gaten. Zij zijn, samen met een hoop andere milieu-organisaties, tegen de werkzaamheden die nodig zijn voor de terugkeer van de Formule 1 in mei volgend jaar. Het plaatsen van paddenschermen veroorzaakte de schade aan het duingebied. Die schermen dienden om rugstreeppadden uit de buurt van het terrein te houden. Die padden zijn een beschermde diersoort, vandaar dat het de aandacht trok van Stichting Duinbehoud.
Stofzuiger heeft op 8 december 2019 geschreven:
Assen was toch een betere optie
Youri heeft op 8 december 2019 geschreven:
Sommige mensen gaan hier echt te ver in volgens mij zijn wij een heel klein landje in een grote gemeenschap en willen wij overal in voorlopen terwijl een China Japan Amerika en ga zo maar door gewoon vrolijk door gaan met hun milieu cultuur en moeten wij ons als maar aanpassen terwijl wij maar 1% bevatten ga toch een redelijk na denken
Allan heeft op 7 december 2019 geschreven:
Vast en 1 april grap…
Koos Visser heeft op 7 december 2019 geschreven:
Het is toch jammer dat ambtenaren geen of een gebrekkige opleiding (daarom zijn er zoveel) krijgen want is er nu niet iets anders te doen dan je druk maken over padden ? Betaalt men daar belasting voor? Men heeft destijds in Noorwijk ook iets dergelijks gedaan, bij het gedeeltelijke ophogen van der duinen rand heeft men beestjes gevangen om deze later terug te zetten helaas waren deze gestorven !!!!
Zandvoort héél véél sterkte laat deze “milieu fanaten” maar rustig verder dromen.
Groeten,
Koos Visser
Anton heeft op 5 december 2019 geschreven:
Het zal je werk maar zijn om dit goed te bewaken, zo pathetic…
1scheveninger heeft op 5 december 2019 geschreven:
Vast een provincie-ambtenaar die niet van bil mocht bij zijn vrouw…