We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar het lachen zal Daniel Ricciardo even ontgaan zijn na zijn crash op Zandvoort. Tijdens de tweede vrije training voor de GP van Nederland schoot Ricciardo hard van de baan in de Hugenholtzbocht. Ricciardo vergat er zijn hand van het stuur te halen er brak daardoor het middenhandsbeentje van zijn linkerhand. Volgens Christian Horner duurt het nog wel even voordat Ricciardo weer terug in de auto zit.

De teambaas van Red Bull Racing vertelt tijdens een persconferentie in Monza over het herstel van Ricciardo. ‘Zeker Singapore, ik denk niet dat er een kans bestaat dat hij daar klaar voor is. Ik denk dat het optimistisch is voor Japan, maar ik denk dat zijn herstel goed gaat. Hij kan natuurlijk nu niet zijn hand gebruiken en hij gaat nu revalideren.’ Het zal dus naar alle waarschijnlijkheid de GP van Japan op 24 september of Qatar op 8 oktober worden. In dat geval zou Ricciardo net op tijd zijn voor het mogelijke kampioenschapsfeestje van Verstappen.

‘We hebben gezien bij motorrijders dat te snel je comeback maken meer schade aan kan richten, dus ik denk dat we gewoon zeker willen weten dat hij volledig herstelt is voordat hij weer terug in de auto stapt’, zegt Horner over Ricciardo. Intussen presteert Liam Lawson, de vervanger van Ricciardo, prima. Hij werd in Zandvoort dertiende en in Monza keurig elfde.

Christian Horner over de vervanger van Ricciardo

‘Ik denk dat hij goed werk heeft geleverd vandaag’, zei Horner na de race over de invaller. ‘Ik heb zijn race niet echt gevolgd. Ze gingen voor de twee-stop wat onconventioneel was voor de strategie van vandaag. Dus ik moet naar de analyse gaan kijken na de race, maar ik denk dat hij zich heel goed heeft laten zien’, zegt Horner.

Liam Lawson zal stiekem de hoop hebben dat Ricciardo nog wel even blijft revalideren. Na de race in Singapore volgt namelijk de GP van Japan. Het circuit van Suzuka kent Lawson goed, omdat hij voor zijn invalbeurt in de F1 in de Japanse Super Formula reed. ‘Ik denk dat hij graag in de auto wil zitten in Suzuka, maar we moeten het gewoon van dag tot dag bekijken en zien hoe het herstel loopt’, voegt Horner toe.

Liam Lawson GP van Italië 2023

Lawson zou in ieder geval klaarstaan als Ricciardo niet kan racen in Japan. ‘Als, inderdaad. Als ik de kans krijg. Ik heb geen idee wat er nu gaat gebeuren dus ik ga me net als anders voorbereiden, maar we moeten het afwachten’, zegt Lawson. Het zou toch bijzonder pijnlijk zijn voor Nyck de Vries als de vervanger van zijn vervanger wel punten weet te scoren in de AlphaTauri.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie