Vorige week kondigde Circuit Zandvoort plots aan dat er een naamswijziging aan zat te komen voor de lap asfalt in de duinen. Vandaag trommelde het management van het circuit de media op om de naam bekend te maken. Klaar voor? ‘CM.com Circuit Zandvoort’ is de nieuwe naam van Circuit Zandvoort. De nieuwe naam zou voor meer internationaal aanzien moeten zorgen, werd eerder gemeld, maar het blijkt gewoon dat het circuit een sponsordeal regelde. CM is de partij die de ticketverkoop voor het circuit verzorgt.

Sinds 7 juli is ‘CM.com Circuit Zandvoort’ (sorry, laatste keer, we stoppen er gewoon weer mee) bovendien officieel in het bezit van een Grade 1-licentie van de FIA, wat betekent dat ze aan alle eisen voldoen om een F1-race te mogen houden. Om de licentie te verkrijgen, moest het circuit en alles daaromheen flink worden omgegooid. Van de verbouwing van Circuit Zandvoort (zoals het toen nog heette) komt een documentaire die Back on Track zal heten.

Dit jaar zal er geen Formule 1-race meer op het circuit verreden worden door de coronacrisis. Als alles goed gaat, zien we volgend jaar wel de terugkeer van de Grand Prix van Nederland en dan zal de nieuwe naam van Circuit Zandvoort ook gelijk gebruikt gaan worden. Dit jaar zou de race in mei plaatsvinden, maar het is niet zeker dat de GP van Nederland volgend jaar in dezelfde maand zal vallen. De organisatie wil liever geen race zonder publiek, en rijdt liever nog later in het jaar dan zonder toeschouwers.

Volgend jaar de eerste Nederlandse winnaar op Zandvoort?

De laatste GP van Nederland in Zandvoort vond plaats in 1985 en werd gewonnen door Niki Lauda. Huub Rothengatter was de enige Nederlander die in de race meereed, maar hij maakte toen weinig kans om de race te winnen. Ook in voorgaande jaren kon een Nederlander niet op eigen grondgebied winnen. Logisch, want vóór Max Verstappen won geen enkele Nederlander ooit nog een F1-race. Volgend jaar is de kans in ieder geval groter dat een Nederlander er met de winst vandoor gaat op het duinencircuit.

Reacties

  • TG heeft op 26 augustus 2020 geschreven:

    CM.com als naam voor een circuit?
    Met andere woorden dus niets veranderd “circuit Zandvoort”.
    Dat wordt de kans voor M.Verstappen om zijn (achter)naam ook vast te leggen voor dit circuit…

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Lees meer over formule 1