Het is niet normaal meer. Verstappen weet gewoon iedere race naar zijn hand te zetten, vanaf welke positie hij ook begint. Er lijkt geen einde te komen aan de dominantie van Max. Hij pakte weer de overwinning en is gewoon op weg naar zijn tweede titel.

Op Zandvoort wilde ik zelf weleens van dichtbij gaan bekijken hoe het er bij de verschillende teams nou aan toe gaat in de pitstraat. We hadden nu een andere rol dan vorig jaar. Toen zaten we in onze studio en ontvingen we daar iedereen. Nu had ik een vrije rol en kon ik rondlopen.

Red Bull straalt zelfvertrouwen uit

Op het circuit was ik te gast bij Red Bull. Het was superleuk om mijn oude maatjes weer te zien. Wat vooral opvalt, is dat iedereen in het team gewoon heel veel rust en zelfvertrouwen uitstraalt. Ze lopen daar met de borst vooruit en iedereen weet exact wat zijn taak is.

Het record voor de meeste overwinningen in een seizoen voor één coureur staat op dertien. Met nog zes races te gaan heeft Max er al elf. De kans is dus aanwezig dat dat record dit jaar gaat sneuvelen. De dominantie is extreem. Hij kan zijn kampioenschap zelfs al in Singapore binnenslepen als Leclerc en Pérez niet genoeg punten halen. Het is on-Nederlands hoe groot hij momenteel in de sport is.

Op 22 september verschijnt TopGear Magazine 208. Daarin lees je de volledige column van Robert Doornbos.

Reacties

  • Wilbert Heenck heeft op 14 september 2022 geschreven:

    Red Bull straat zelfvertrouwen uit

    straat?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear