Na Ferrari hebben vandaag nog drie teams hun Formule 1-bolides voor het seizoen 2011 gepresenteerd. Het gaat om Sauber, Team Lotus (eigenlijk Maleisisch) en het kersverse Lotus Renault GP (het échte Lotus).

De nieuwe Sauber heet C30 en wordt aangedreven door een V8 van Ferrari. Het team heeft voor 2011 één doel: regelmatig punten halen. Vorig seizoen eindigde Sauber als achtste onder de constructeurs, niet bepaald glorieus voor een bedrijf dat alweer 41 jaar aan de weg timmert. Om beter te scoren is er vooral gewerkt aan de betrouwbaarheid van de nieuwe auto. Ook is er uitvoerig gesleuteld om de vering beter instelbaar te maken, en om het bochtgedrag bij lage snelheid te verbeteren. Aan het stuur zullen Kamui Kobayashi en Sergio Perez verschijnen.

Team Lotus presenteerde haar klassiek groen-geel bestickerde bolide vanochtend als eerste. De T128, die in feite compleet nieuw is, moet dit jaar de positie van het team als een solide middenveldspeler vaststellen. Met andere woorden, deze auto zal het team geen podiumpositie bezorgen, maar zorgt wel voor een solide basis om daar de komende jaren naartoe te werken. Het zogenaamde kers-systeem (energiehergebruik) dat onder andere door Ferrari is geherintroduceerd, laat het team voorlopig aan zich voorbijgaan vanwege kosten en gewicht. De Team Lotus-coureurs zijn Jarno Trulli en Heikki Kovalainen.

Lotus Renault GP noemt haar nieuwe auto R31 en verft ‘m in de bekende Lotus-kleuren van weleer: zwart met goud. De auto zal bestuurd worden door de Renault-coureurs van vorig jaar, Robert Kubica en Vitaly Petrov. Het team maakte tevens bekend dat ze Bruno Senna, de neef van Ayrton Senna en vorig seizoen coureur voor Hispania Racing, hebben aangetrokken als testrijder.

Morgen zullen Mercedes GP, Red Bull Racing, Toro Rosso en Williams hun auto’s voor het volgende seizoen onthullen. De overige teams, waaronder McLaren, wachten tot na afloop van de eerste tests deze week.

Reacties