Het is nog een paar jaartjes wachten voordat Audi zijn entree maakt in de F1. Tot die tijd moeten we het doen met een automerk dat met dezelfde letter begint: Alfa Romeo. Het merk is sinds 2019 terug in de F1 als titelsponsor van het Sauber F1-team. Alfa presenteert vandaag de F1-auto van 2023 waar Bottas en Zhou in gaan rijden: de C43.

Sauber zag de teambaas Frédéric Vasseur vertrekken naar Ferrari. Hij was tevens de baas van de motorsporttak van Sauber . Andreas Seidl – voormalig teambaas van het McLaren F1 – volgt Vasseur op als CEO van Sauber Motorsport en ene Alessandro Alunni Bravi is de nieuwe teambaas.

Wat valt op aan de C43?

Nieuwe sponsor Stake is prominent aanwezig op de F1-auto voor 2023 van Alfa Romeo. Dat zagen we ook al bij de ‘Art Car’ die Alfa eerder presenteerde met de auto van vorig jaar als canvas. Deze kleurstelling noemt Alfa Romeo, de ‘winter-uitdossing’. De auto voor in de zomer is een stuk ruiger dan die kunstauto.

De auto is veelal rood en zwart dat een duister sfeertje creëert. Handig, want voor de zwarte delen hoef je geen verf te gebruiken wat weer gewicht bespaart. Op de achtervleugel keert wel de Italiaanse driekleur terug, net als het woordlogo van Alfa Romeo en de quadrifoglio op de zijkant. Al met al een smakelijke auto van Alfa Romeo.

Coureurs van Alfa Romeo in 2023

De wijzigingen aan de top hebben niets betekend voor veranderingen bij de coureurs. Valtteri Bottas en Zhou Guanyu nemen dus weer plaats in de Alfa’s. Zhou verraste positief in zijn eerste seizoen in de F1. De 23-jarige coureur kreeg al gauw het imago van een pay driver toen Alfa Romeo bekendmaakte dat Zhou naast Bottas kwam zitten. Dat stigma heeft hij keurig van zich af gereden.

Daarnaast blijft de altijd stabiele, ijskoude Valtteri Bottas bij Alfa. Inmiddels is het de zoveelste evolutie van Bottas. Deze keer lijkt hij door zijn snor en kapsel rechtstreeks uit Maaskantje te komen. Wij houden in ieder geval van de Bottas bij Alfa Romeo; geen illusies over een wereldkampioenschap, maar gewoon lekker vrijuit rijden.

Welke plek eindigde Alfa Romeo in 2022?

Vorig seizoen presteerde Alfa Romeo wisselvallig. Het begon goed aan het seizoen met zeven puntenfinishes van Bottas in de eerste negen races. Daarbij finishte de Finse coureur zelfs als vijfde tijdens de GP van Emilia-Romagna. Zhou had wat meer moeite, maar wist uiteindelijk zeven keer hoger te finishen dan zijn teamgenoot.

Dankzij de vijfde plaats van Bottas op Imola versloeg Alfa Romeo, Aston Martin op het nippertje. Beide teams eindigden op 55 punten, maar Aston Martin had als hoogste finish een zesde plaats. Daardoor pakte Alfa de vijfde stek in het constructeurskampioenschap. Dat zal Alfa Romeo met de F1-auto voor 2023 tenminste willen evenaren.

Deze F1-auto’s voor 2023 zijn ook al gepresenteerd

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)