De laatste jaren wordt er veel geklaagd dat de Formule 1 te saai is en dat er niks spannends gebeurt tijdens de races. Er wordt gekeken naar andere aerodynamica zodat de auto’s elkaar beter kunnen volgen en er worden nieuwe circuits op de kalender gezet, maar of dat allemaal gaat helpen, is nog maar de vraag. Nee, als de Formule 1 echt weer spectaculair moet worden, is er maar één oplossing: zorg dat Pastor Maldonado weer een zitje krijgt in 2019.

Pastoor wie?

Oké, als je pas F1 kijkt sinds Verstappen meedoet, kan het goed zijn dat je hem niet kent. Deze Venezolaan was van 2011 tot en met 2015 de schrik van alle F1-coureurs. De eerste drie jaar van zijn carrière reed hij bij Williams en de laatste twee jaar was hij coureur voor Lotus. Hij wist bij de Spaanse GP van 2012 zelfs een overwinning te pakken.

Klinkt als een groot talent, toch?

De overwinning was inderdaad knap, maar laten we zeggen dat Pastor in de andere races niet zo voorzichtig was met zijn auto – en die van anderen om hem heen. Hij vergat namelijk nog weleens om te remmen of te sturen. Vele spectaculaire crashes waren het gevolg. En dat was nou juist het leuke van Maldonado; het was vaak niet de vraag óf, maar eerder wanneer hij zou crashen. Zo had je zelfs in de saaiste races altijd nog een beetje spektakel. Voor komend seizoen hebben Williams en Toro Rosso allebei nog een zitje over, dus als we allemaal even aankloppen bij deze teams, zorgen we er in ieder geval voor dat we volgend jaar geen saaie races meer hebben.

In onderstaande video kun je enkele voorbeelden zien van het spektakel dat we kunnen verwachten als Pastor Maldonado in 2019 weer een racezitje zou krijgen. Aan het begin zie je beelden uit zijn Formule 2-races, waarbij je onervarenheid nog de schuld zou kunnen geven. Maar als je later de F1-beelden ziet, lijkt de leercurve niet heel steil te zijn geweest.

F1-crashcompilatie van Maldonado

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear