Zoek dekking! Pastor Maldonado plant een terugkeer naar Formule 1! Tegen F1Latam.com zei hij: ‘ik ben in gesprek met een aantal Formule 1-teams en ik ben zeer optimistisch’.

Liefkozend wordt de levende crashtestdummy vaak Crashtor Maldonado genoemd. In zijn eer is de site ‘hasmaldonadocrashedtoday.com’ opgericht en de Twitter-feed ‘Did Maldonado Crash?‘. Zelfs de site is inmiddels gecrasht en offline. Mocht het nog niet duidelijk zijn: de coureur crasht met enige regelmaat. En vaak op stompzinnige wijze. Soms vergeet hij gewoon te sturen voor een bocht, bijvoorbeeld.

Na vijf seizoenen koolstofvezel verwoesten zit het erop voor Maldonado en op 1 februari 2016 stopt de coureur met Formule 1. Overige coureurs halen opgelucht adem. Maar nu lijkt de levensverzekering-premie van alle andere laagvliegers weer flink te gaan stijgen.

De grote vraag is nu: welk team is zo gek om Maldonado een stoeltje te geven? Aan de andere kant: elke crash is wel veel publiciteit voor de sponsoren. Letten we op, Mercedes? Silver Torpedo is een pakkende naam, toch?

Maldonado stond 95 keer aan de startlijn van een Grand Prix, maar moest bij 29 procent van alle races eerder stoppen. Vaak vanwege een crash. In 2012 pakte hij in Spanje de eerste plek, dat dan weer wel.

Bekijk de Pastor Maldonado Crash Compilation

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)