Dat een bezoekje brengen aan de GP van Miami geen goedkoop tripje is, wisten we al. De goedkoopste kaarten voor drie dagen F1-actie bij het Hard Rock Stadium waren omgerekend 535 euro. Daarmee is de race in Miami de duurste race van de hele kalender (en dus ook duurder dan Las Vegas!). Ook jezelf in leven houden, is een kostbare bezigheid, zo blijkt wel uit de menukaarten van de F1-race.

Hieronder vind je een van de menu’s. Zo mocht je voor een salade met watermeloen en tomatillo (een soort groene snoeptomaatjes) 250 dollar aftikken. Of wat te denken van kreeftrolletjes van 450 dollar. Het eten blijkt ook nog eens niet bereid te zijn met moeders liefde. De ‘Waygyu steak sandwich’ hieronder heeft meer weg van een geroosterd broodje met ham erop dat er van een afstandje op gesmeten is.

Een portie koude garnalen moest 500 dollar kosten. Hierbij moeten we wel zeggen dat het porties zijn voor vier personen. De Guava & Dulce de Leche Bundt Cakes van 200 dollar zijn overigens wel gewoon voor één persoon, zo te zien. Net als een ijsje voor 245 dollar.

Niet alle gerechten zijn zo duur

Er is ook een andere kant van het verhaal. Volgens het Australische News.com.au zijn er voordeligere alternatieven geweest. Een hamburger kostte bijvoorbeeld 15 dollar en een portie friet 4,75 dollar. De catering werd geregeld door veertien lokale restaurants. Zij mochten een standje opzetten bij de baan en zelf bepalen wat er op het menu kwam staan en welke prijs daarbij hoorde.

Er bleef veel eten over

De directeur van de organisatie in Miami, Tyler Epp, is erg trots op het aanbod aan eten en drinken: ‘We hebben dit jaar echt de lat hoger gelegd’, zegt hij tegenover Miami New Times. De 280.000 bezoekers van de GP van Miami hebben niet al het eten geconsumeerd. De hoofdchef van het evenement vertelt aan CBS Miami dat er zo’n 60.000 kilo eten over is. Dit eten gaat naar goede doelen in de buurt.

Elon Musk en Christian Horner lachend
‘Dus ik zeg tegen Pérez: ”Met die pole-position ga je de race makkelijk winnen, toch?”’ | Foto: © Red Bull Content Pool
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie