Toen de sprintraces in de Formule 1 werden geïntroduceerd, klonken er gemixte reacties. Old-school fans van de sport vinden het doorgaans niets, terwijl de nieuwe kijker wel toe is aan wat meer wiel-aan-wiel actie in een raceweekend. Het heet ook niet voor niets een raceweekend. Zoals wel vaker trekt de FIA hun eigen plan en verdubbelen ze nu het aantal F1-sprintraces in 2023 van drie naar zes.

Het autosportorgaan maakt helaas nog niet bekend waar de extra sprintraces gaan plaatsvinden. Of er dus een extra race in Zandvoort komt, is nog even afwachten. De sprintrace werd geïntroduceerd in 2021 tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. Deze werd toen gelijk gewonnen door Max Verstappen. We kunnen ons nog maar vaag herinneren wat er de dag erna tijdens de Grand Prix gebeurde.

Wat vindt Max Verstappen van sprintraces?

In een interview met MotorsportMagazin gaf Verstappen laatst nog aan wat hij vindt van het sprintformat. Daarin wordt duidelijk dat de Nederlander geen fan is. ‘De emoties op een zondag moeten speciaal zijn. Dat is de enige dag dat je zou moeten racen. Zo ben ik ook opgegroeid. De sprints die we tot nu toe hebben gehad, hebben niet echt iets veranderd als het gaat om de resultaten. Iedereen start op dezelfde band en eindigt de sprint op dezelfde positie als waar hij gestart is.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear