De term Grand Slam is niet nieuw in de F1. Coureurs worden met een Grand Slam (of Grand Chelem, daar is nog wat onenigheid over) beloond wanneer ze pole position pakken, de snelste raceronde rijden en de race winnen door elke ronde aan de leiding te rijden. Er zijn ook puristen die zeggen dat je elke training de snelste moet zijn geweest. Hoe dan ook, Verstappen heeft er drie van en Jim Clark heeft er de meeste met acht Grand Slams. Binnenkort kan de term Grand Slam wat anders betekenen in de F1.

Stefano Domenicali is de hoogste baas op dit moment in de F1. Hij vertelt aan Motorsport.com wat het idee achter de Grand Slam is: ‘Coureurs die twee keer pole pakken en twee races winnen in het weekend zouden erkend moeten worden met iets extra’s, iets dat het sportieve succes dat ze hebben geboekt, representeert.’ Je kunt de Grand Slam dus alleen krijgen wanneer er een sprintweekend is.

Wat de exacte beloning zou worden, is niet bekend. Er wordt verwacht dat er geen extra punten voor een Grand Slam worden uitgereikt. Denk eerder aan een extra trofee of een snoepzak. Het plan staat nog in de kinderschoenen. Het idee moet eerst langs de teams voordat er gekeken wordt naar een beloning. Als de Grand Slam was ingevoerd toen de sprintweekenden kwamen, dan had Verstappen nu één Grand Slam gehad voor de GP van Oostenrijk van dit jaar.

Advertentie

Reacties

  • JohanB heeft op 16 juli 2023 geschreven:

    Geef een bonus van zeg 50.000 euro dat zij vervolgens aan een goed doel naar keuze kunnen schenken.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie