Mensen bij wie het glas halfvol is, hebben weinig moeite om de voordelen van het gebroken F1-seizoen te benoemen. Want door het wegvallen van diverse races moest de F1-organisatie creatief zijn om dit jaar aan het minimale aantal van vijftien races te komen. Vandaag is officieel aangekondigd dat het F1-circus dit najaar ook Portimao, de Nürburgring en Imola aandoet.

Nürburgring

Nee, je gaat geen F1-bolides over de beruchte Nordschleife zien knallen. Het levensgevaarlijke circuit – waar Niki Lauda bijna om het leven kwam – van ruim 20 kilometer is simpelweg niet geschikt voor een moderne F1-race. In plaats daarvan racen de coureurs op het GP-circuit dat ernaast ligt. Van 9 tot 11 oktober vindt de Eifel GP plaats.

Portimao en Imola

Voor het eerst sinds 1996 racen de F1-auto’s weer in Portugal – vroeger raceten ze op Estoril. Het circuit van Portimao wordt op 23 tot 25 oktober gebruikt voor de GP van Portugal en is daarmee het 75e F1-circuit in de geschiedenis. De GP van Emilia-Romagna wordt gereden op Imola en wordt een tweedaags evenement van 31 oktober tot 1 november. Liberty Media verwacht dit seizoen nog altijd 15 tot 18 races te halen, dus er komen nog circuits bij. Helaas worden deze niet toegevoegd aan F1 2020.

Reacties

  • Emiel heeft op 25 juli 2020 geschreven:

    Je kan ook een foto gebruiken van F1 banden….

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)