F1: Portimao, Nürburgring en Imola toegevoegd

Het totaal aantal races komt nu op 13 uit

24 uur van de Nürburgring (2018)

Mensen bij wie het glas halfvol is, hebben weinig moeite om de voordelen van het gebroken F1-seizoen te benoemen. Want door het wegvallen van diverse races moest de F1-organisatie creatief zijn om dit jaar aan het minimale aantal van vijftien races te komen. Vandaag is officieel aangekondigd dat het F1-circus dit najaar ook Portimao, de Nürburgring en Imola aandoet.

Nürburgring

Nee, je gaat geen F1-bolides over de beruchte Nordschleife zien knallen. Het levensgevaarlijke circuit – waar Niki Lauda bijna om het leven kwam – van ruim 20 kilometer is simpelweg niet geschikt voor een moderne F1-race. In plaats daarvan racen de coureurs op het GP-circuit dat ernaast ligt. Van 9 tot 11 oktober vindt de Eifel GP plaats.

Portimao en Imola

Voor het eerst sinds 1996 racen de F1-auto’s weer in Portugal – vroeger raceten ze op Estoril. Het circuit van Portimao wordt op 23 tot 25 oktober gebruikt voor de GP van Portugal en is daarmee het 75e F1-circuit in de geschiedenis. De GP van Emilia-Romagna wordt gereden op Imola en wordt een tweedaags evenement van 31 oktober tot 1 november. Liberty Media verwacht dit seizoen nog altijd 15 tot 18 races te halen, dus er komen nog circuits bij. Helaas worden deze niet toegevoegd aan F1 2020.

Reacties
  1. Emiel zegt op 25 juli 2020 om 10:12:

    Je kan ook een foto gebruiken van F1 banden….

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken