Dat Fernando Alonso en Lewis Hamilton niet de beste vrienden zijn, was al langer bekend. De relatie verzuurde na het mislukte jaar 2007 waarin de twee teamgenoten waren bij McLaren. Nog altijd is Alonso geen fan van de zevenvoudig wereldkampioen. In België liet hij vorig jaar weten dat Hamilton alleen weet hoe hij vooraan moet rijden. Vandaag deelt Alonso nog wat extra sneren uit.

In een interview met de Franse sportkrant L’Equipe reageert Alonso op een uitspraak van Hamilton van vorige week. Toen zei Hamilton dat hij nog nooit zo’n dominante auto had gezien als de RB19. Zelfs de F1-auto’s waarmee hij kampioen werd, kunnen niet tippen aan de dominantie van de Red Bull. Onzin, zegt Alonso nu.

‘Hij wordt oud’

‘Ik ben het daar totaal niet mee eens. Vorige week in Saoedi-Arabië finishte ik twintig seconden achter Checo [Pérez] en Max [Verstappen]. Hamilton en Nico Rosberg reden in 2014 en 2015 een minuut voor de rest. Lewis [Hamilton] heeft een kort geheugen. Hij wordt oud’, zegt de 41-jarige Alonso over de 38-jarige Hamilton.

En Alonso is nog niet klaar met zijn klaagzang over Hamilton: ‘Vroeger reed hij in zijn eentje of samen met zijn teamgenoot [vooraan]. Hij heeft het record voor meeste pole positions, maar dit seizoen staat hij al 2-0 achter tegen zijn teamgenoot Russell.’ Eens zien of Hamilton op zijn beurt weer gaat reageren op de uitspraken van Alonso.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)