Sinds Max Verstappen overwinningen pakt, is de Formule 1-gekte in Nederland losgebarsten. Het maakt niet uit in welk deel van de wereld een race wordt gehouden, overal zie je de Verstappen-fans met Nederlandse vlaggen zwaaien en in oranje leeuwenpakken lopen. Deze patriotische acties zijn bij de bazen van de Formule 1 niet onopgemerkt gebleven. Daarom meldt Motorsport.com dat een van deze grote bazen aan het kijken is naar een nieuwe Nederlandse GP. En wel met een stratencircuit.

Waar komt de Formule 1 naar Nederland?

Sean Bratches is de nieuwe commerciële eindbaas van de Formule 1. Hij zou nog niet zo heel lang geleden naar Nederland zijn gekomen om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor een Grand Prix. Maar dit deed hij niet op Zandvoort of Assen, maar in de straten van Amsterdam en Rotterdam. De grootste interesse voor de terugkeer van de GP van Nederland is namelijk in de vorm van een stratencircuit in plaats van een ‘normaal’ circuit. Best logisch, want van en naar een evenement in Zandvoort rijden is een regelrechte hel.

Amsterdam heeft de voorkeur, maar dit is wel een lastigere opgave met logistiek. Rotterdam zou daarom ook een geschikte keuze zijn. Daar zijn in het verleden al demonstraties gehouden. Rotterdam City Racing, bijvoorbeeld. De straten zijn over het algemeen beter geschikt voor een Formule 1-race omdat ze breder zijn.

Wanneer we een stratenrace in Amsterdam of Rotterdam kunnen verwachten is nog niet bekend. Dit zal zeker nog wel een paar jaar duren. Maar hoe mooi zou het zijn als we over enkele jaren Max Verstappen de GP van Nederland zien winnen?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Lees meer over formule 1