Sinds Max Verstappen iedereen het snot voor de ogen rijdt in de Formule 1, laait het enthousiasme voor een terugkeer van de GP van Nederland steeds verder op. Verschillende plaatsen werden genoemd om het evenement te organiseren. Assen, Amsterdam, Rotterdam, Woerden en natuurlijk Zandvoort. Dat laatste circuit is een oude bekende van de Formule 1, maar sinds Niki Lauda er in 1985 als eerste over de finish kwam, keerde de koningsklasse niet meer terug naar Nederlandse bodem.

Zandvoort heeft nu echter een aanbod van de FIA en de FOM om een Formule 1-race te organiseren. ‘Als wij nu het aanbod ondertekenen, dan heeft Nederland in 2020 weer een Grand Prix’, vertelt Bernhard van Oranje. ‘Als dit lukt, is de kans heel groot dat ons land voor tenminste vijf jaar verzekerd is van een thuisrace van Verstappen.’ De kans is groot dat de GP van Nederland in het Europese deel van het seizoen plaats zou gaan vinden, wat ergens rond de zomerstop zal zijn.

Er moet echter nog wel een aantal dingen gebeuren voordat Zandvoort echt op de kalender verschijnt. Om de race te organiseren moet er een fee van 20 miljoen euro betaald worden en dan moet er nog voor 10 miljoen euro aan het circuit verbouwd worden. De gemeente heeft al aangegeven dat zij deze unieke kans ook niet onbenut willen laten, dus met die steun is de kans groot dat we over twee seizoen naar Max Verstappen in de GP van Nederland kunnen kijken.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie