We krijgen volgend jaar officieel meer doorstroom uit de Formule 2 naar de Formule 1. Eerder dit jaar werd al bekend dat Lando Norris volgend seizoen plaats zal nemen in een McLaren. En nu laat Williams weten dat aanstormend talent George Russell voor het Engelse team gaat rijden.

Russell werd door zijn sterke prestatie in het Formule 2-kampioenschap al langer in verband gebracht met een F1-zitje. De kans leek echter steeds kleiner te worden aangezien de vrije stoeltjes steeds schaarser werden. In de F2-races van dit jaar liet hij zien dat hij niet vies is van inhaalacties. Op dit moment heeft hij de grootste kans om het kampioenschap te winnen, maar hij moest er hard voor vechten met Lando Norris. De gevechten tussen Norris en Russell kunnen we volgend jaar verder volgen, maar dan in de F1.

De Brit was dit seizoen al vaak in de pitbox van Mercedes te vinden, waar hij in de junioropleiding zit. Nu lijkt Williams misschien een degradatie omdat het team elke race achteraan eindigt, maar het zorgt er in ieder geval voor dat Russell volgend jaar in de hoogste klasse van de autosport kan meedoen. Het laat ook gelijk zien dat Williams en Mercedes steeds dichter naar elkaar groeien. Het zou goed mogelijk zijn dat Williams dezelfde rol bij Mercedes krijgt als Toro Rosso bij Red Bull of Sauber bij Ferrari.

Williams heeft nog niet bekendgemaakt wie er volgend jaar hun andere auto racet. Stroll gaat waarschijnlijk met het geld van zijn vader mee naar Force India. Voor nu lijkt het dan ook het meest waarschijnlijk dat Sirotkin mag blijven waar hij is.

George Russell in 2019 F1-coureur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Lees meer over formule 1
Advertentie