Gymkhana-held Ken Block kon een hoop dingen erg goed, maar banden sparen zeker niet. Dat is iets wat ze dochter Lia Block bij de Williams Racing Driver Academy misschien nog een beetje moeten bijbrengen. Als onderdeel van het opleidingstraject van Williams mag de 17-jarige Lia Block, de dochter van Ken, een seizoen uitkomen voor Williams F1 en het team ART Grand Prix in de nieuwe raceklasse F1 Academy.

F1 Academy kun je zien als de opvolger van de W Series en is ook een raceklasse voor vrouwen. Dit jaar was het eerste seizoen. De kalender voor 2024 bestaat uit zeven races die allemaal in het voorprogramma van de F1 gereden zullen worden. Lia Block zal volgend jaar te zien zijn in Saoedi-Arabië, Miami, Spanje, Singapore, Qatar, Abu Dhabi én in Nederland.

Betere vertegenwoordiging van vrouwen in de autosport

Williams-teambaas James Vowles zegt: ‘Wij kunnen niet wachten om samen aan deze reis te beginnen. Als team zetten we ons in voor de gezamenlijke inspanningen van de Formule 1 en de F1 Academy om de vertegenwoordiging van vrouwen in de autosport te verbeteren, en we kijken ernaar uit om met Lia samen te werken als een belangrijk onderdeel van de Williams Racing Driver Academy.’

Er zijn vijf teams die meedoen aan de F1-klasse voor vrouwen: ART Grand Prix, Campos Racing, Rodin Carlin, Prema Racing en het Nederlandse MP Motorsport. Ieder team levert drie coureurs en auto’s aan. Deze Formule-auto’s gebruiken allemaal hetzelfde chassis, dezelfde versnellingsbak en dezelfde 1,4-liter viercilinder die 174 pk produceert. De topsnelheid ligt op 240 km/u en 0-100 gaat in 3,6 seconden.

Elk F1-team wordt vertegenwoordigd door één vrouwelijke coureur. Er rijdt dus één coureur met de kleuren van Red Bull, ééntje met de kleuren van Ferrari en ga zo maar door. Lia Block draagt dus de kleuren van Williams. Vijf coureurs blijven dan over. Zij dragen in 2024 de kleuren van andere partners.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear