Je weet het: elke racefanaat moet een keer een Formule 1-race bezoeken. Maar ja, geld is duur en een weekend van dichtbij naar de vernieuwde F1-bolides turen is niet gratis. Een fanatieke speurder van Kortingscode.nl besloot daarom uit te zoeken wat voor het publiek de goedkoopste Formule 1-races zijn. Als uitgangspunt geldt het weekendticket. Om de voordeligste race te bepalen, wordt de prijs van het vervoer naar de race ook meegerekend. De GP van Maleisië staat hierdoor niet in het rijtje, ook al betaal je daar voor een weekendticket slechts 22 lousy euro’s – je vliegticket verpest de pret. Maar mocht je toevallig toch al in de buurt zijn van Maleisië rond 1 oktober, dan is deze race dus zeker een aanrader. En anders heb je Olav Mol nog. De onderstaande races zijn, alles bij elkaar opgeteld, het voordeligst om te bezoeken. De grove bedragen die je in het vliegtuig betaalt voor een uitgedroogde sandwich en een mini-blikje cola zijn overigens niet in de prijs inbegrepen.

05. GP van Hongarije

Ticketprijs: € 99,00 Totale prijs: € 244,22 De Hungaroring is misschien niet het meest bekende circuit van de Formule 1-kalender. Toch kan de GP van Hongarijë zo af en toe een mooie race bieden. Misschien als combinatie met een stedentrip aan Boedapest?

04. GP van Spanje

Ticketprijs: € 149,00 Totale prijs: € 235,51 De GP van Spanje 2016 staat in ieder Nederlands autobrein gegrift. Wellicht kan Max Verstappen dit jaar weer de winst pakken in Barcelona. Dan moet de tribune natuurlijk wel oranje gekleurd zijn.

03. GP van Italië

Ticketprijs: € 109,00 Totale prijs: € 208,91 De thuisrace van het meest prestigieuze team in de Formule 1. Ferrari lijkt dit jaar de strijd aan te kunnen gaan met Mercedes. Geloof ons, je wilt erbij zijn als het Italiaanse team wint voor eigen publiek. Maar als ze verliezen van Max, misschien beter niet.

02. GP van België

Ticketprijs: € 155,00 Totale prijs: € 175,00 (reis per auto, kosten verdeeld over vier man) Het Formule 1-circuit dat het dichtst bij huis ligt, wordt door velen ook gelijk beschouwd als het beste. Door een aantal legendarische bochten, waaronder Eau Rouge, is Spa-Francorchamps altijd een race om naar uit te kijken.

01. GP van Oostenrijk

Ticketprijs: € 105,00 Totale prijs: € 175,00 (reis per auto, kosten verdeeld over vier man) Een ritje naar Oostenrijk is nog goed te doen per auto. Sla genoeg snacks in, leg je auto vol met Red Bull en knal door Duitsland heen. De prijs van een ticket is relatief laag, dus deze race kun je heel voordelig bezoeken.
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie