Chase Carey, de hoogste baas van de F1, wil graag een extra F1-race in Amerika. In april werd duidelijk dat de GP van Miami er in ieder geval niet ging komen, omdat het zakenleven in de stad te veel hinder zou ondervinden van een F1-race. Maar nu hebben Liberty Media en het Hard Rock Stadium in Miami tóch een voorlopige overeenkomst.

F1 Miami Grand Prix

De krant Miami Herald meldt dat de race zal plaatsvinden rondom het Hard Rock Stadium van de Miami Dolphins, een American Football-team. Het wachten is nog op de goedkeuring van de regering van Miami-Dade County voordat het feest in mei 2021 kan doorgaan.

‘We zijn verheugd om bekend te maken dat de F1 en het Hard Rock Stadium een principeakkoord hebben bereikt om de allereerste Formule 1 Grand Prix van Miami ooit te organiseren. We kijken er naar uit om het grootste racespektakel ter wereld voor het eerst naar een van de meest iconische regio’s ter wereld te brengen’, zegt Tom Garfinkel, CEO van de Dolphins.

Sean Bratches, directeur van F1’s commerciële activiteiten, noemt het contract een potentiële geldmachine voor Zuid-Florida: ‘De Grand Prix zal een geschatte jaarlijkse impact hebben van meer dan 400 miljoen dollar en 35.000 hotelreserveringen.’ Een besluit zou deze maand genomen moeten worden.

Hoe ziet dat eruit?

De organisatie maakte via Twitter al een hoop bekend. Zo zien we eerste beelden van de layout van de baan. Hierbij zien we het stadion in het midden liggen met aan de buitenkant twee lange rechte stukken die beide eindigen bij een haarspeldbocht. Het circuit lijkt deels over de (op dat moment even niet) openbare weg te gaan.

Drukke kalender

Volgend jaar is er eerst de GP van Vietnam en daarna de GP van Nederland, in mei. Daarna verkast het hele circus naar Spanje. Als de GP van Miami doorgaat in mei 2021, dan moet er flink wat gehusseld worden in de agenda. Het zou dus gevolgen kunnen hebben voor de GP van Nederland. Als alle circuits blijven, hebben we maar liefst 22 races op de kalender. De vraag is dus: gaat er geschrapt worden? En waar?

Bekijk hier de promotievideo van het Hard Rock Stadium

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear