Hij stapte in de Formule 1 als een Chinese pay driver maar heeft die status knap van zich afgeschud. Dat is waarschijnlijk al een van de redenen dat Alfa Romeo F1-team het contract van Zhou verlengd. De eerste Chinees in de F1 is verzekerd van tenminste een extra seizoen Formule 1. Volgens het team heeft Zhou op jonge leeftijd laten zien dat hij volwassen is. Waarschijnlijk hebben zij Zhou’s nieuwe helm voor dit weekend nog niet gezien.

Teambaas van Alfa Romeo, Frédéric Vasseur, kijkt uit naar wat Zhou het team nog gaat bieden. ‘Vanaf dag één maakt hij indruk op mij met zijn werkhouding.’ Ook Zhou zelf kijkt uit naar nog een seizoen Formule 1 bij het Alfa Romeo F1-team. ‘In de Formule 1 komen was een droom die werkelijkheid werd. Ik kijk uit naar het volgende hoofdstuk in ons verhaal.’

Zhou in de Formule 1

Zhou’s autosportcarrière begon toen hij in 2012 verhuisde naar Engeland. Binnen twee jaar werd hij opgenomen in het opleidingsteam van Ferrari, maar zou daar uiteindelijk stoppen om zich aan te sluiten bij het juniorprogramma van Renault/Alpine. Na het vertrek van Antonio Giovinazzi eiste Zhou zijn plek op in de Formule 1. Bij zijn debuut in Bahrein dit jaar scoorde hij direct een punt. Zijn beste resultaat tot nu toe is een achtste plaats.

Einde van de stoelendans in zicht?

Er blijven zo langzamerhand weinig stoeltjes over. Officieel zijn er nog drie plaatsen te verdelen: een stoel bij Alpine, Williams en Haas. De geruchtenmolen schrijft dat Gasly de overstap nog zou maken naar Alpine waardoor zijn stoel bij Alpha Tauri vrijkomt. Mogelijke kanshebbers voor de ovegebleven plaatsen zijn Mick Schumacher, Daniel Ricciardo, Nyck de Vries of jongens uit de jeugdcategoriën zoals Logan Sargeant en Théo Pourchaire. We komen waarschijnlijk zeer snel achter hoe het zich gaat ontvouwen. Zodra wij het weten, weet jij het ook.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear