Je kunt als Formule 1-gekkie niet genoeg memorabilia verzamelen van je favoriete coureurs en team. Ook wij struinen regelmatig het internet af naar speciale frutsels van coureurs als Senna en Schumacher. Veel verder dan een zwikje modelauto’s reikt ons budget vaak niet, maar voor deze veiling willen we graag wat dieper in de buidel tasten. Want wie wil er geen authentieke Max Verstappen-helm in zijn of haar collectie?

Je moet wát in de wintermaanden als F1-fan, toch?

Om je uit de droom te helpen: het is een showmodel dat het team meenam naar evenementen. Maar toch, het is best cool om een helm te hebben van de succesvolste Nederlandse F1-coureur tot nu toe. Marc Jans van Catawiki benadrukt nog maar eens hoe speciaal deze helm is. ‘Een helm van Max Verstappen komt vrijwel nooit op de markt en ze zijn dan ook erg gewild. Dit collector’s item is een geweldige aanwinst voor autosportliefhebbers en een goede investering.’

De helm is dus een kopie van de echte Max Verstappen-helm. Het design op deze Arai GP6 komt van Jens Munser, een bekende naam in de helmontwerpwereld. Aan de binnenkant vind je dan ook de verschillende bewijzen dat deze Arai-helm door de FIA is goedgekeurd voor gebruik in professionele motorsport. Hoe zullen je circuitdagvrienden opkijken als je plots met een Max Verstappen-helm op het circuit verschijnt?

Wat dan minder handig is, is dat Verstappen het vizier heeft gesigneerd. We adviseren je dus om hem in je mancave te houden en er gewoon uren naar te gaan zitten staren. Catawiki schat in dat je tussen de 15.000 en 25.000 euro kwijt bent voor het hoofddeksel van Verstappen. Bieden op de helm kan tot en met 26 december. Mocht je meer van de old-school coureurs zijn: de verkoper van de Verstappen-helm heeft ook replica’s van de helmen van Alain Prost, James Hunt of de bivakmuts van Raikkonen. Wij gaan dan toch voor die laatste.

Foto’s: Catawiki en Red Bull Content Pool

Reacties

  • Johan heeft op 13 december 2019 geschreven:

    De handtekening van de persoon is ook nagemaakt
    wel zo belangrijk om dit erbij te vermelden…

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear