Honda blijkt de Soldaat van Oranje onder de motorleveranciers. Aanvankelijk zou Honda na 2021 vertrekken, maar blijkbaar bevalt zo’n wereldkampioenschap wel. Teamadviseur Helmut Marko laat nu aan het Oostenrijkse Autorevue weten dat Honda tot en met 2025 motoren blijft leveren aan Red Bull Racing. Dat levert een extra voordeeltje op voor Red Bull, dat kan rekenen op een bonus.

‘Er is een totaal andere weg ingeslagen dan we van tevoren hadden bedacht. De motoren zullen tot en met 2025 in Japan worden gemaakt’, zegt Marko tegen Autorevue. Hij vult aan: ‘In eerste instantie was het de bedoeling dat ze onze motoren tot 2022 zouden maken. Nu is besloten dat dit doorgaat tot en met 2025.’ Volgens Marko zal Red Bull de motoren niet eens aanraken tot ze geleverd worden.

Honda blijft motorleverancier tot 2026, daarna neemt Red Bull het over

Overigens zet Honda’s wispelturigheid geen streep door Red Bulls plannen om zelf motoren te gaan ontwikkelen. Red Bull Racing, of eigenlijk Red Bull Powertrains (RBP), kan zich de komende jaren volledig focussen op het ontwikkelen van de motor voor 2026. In dat jaar gaat een nieuw motorenreglement in. De nieuwe F1-motor voor 2026 zal door Red Bull in Engeland worden gebouwd.

Extra gunstig voor Red Bull Powertrains

Een bijkomend voordeel is dat RBP dan officieel een nieuwe motorleverancier is en kan rekenen op een bonus. Deze bonus moet andere automerken lokken om motoren voor de F1 te gaan leveren, zoals Porsche of Audi. Overigens gaan er nog altijd hardnekkige geruchten dat Porsche de motoren gaat bouwen voor Red Bull. De komende jaren zal blijken waar de waarheid ligt.

Reacties

  • Sracerr heeft op 29 januari 2022 geschreven:

    Happy with Honda, The power of dreams. Geen woord aan gelogen. Heerlijke auto’s.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear