Is het hier een geval ‘waar rook is, is vuur’ of is het vooral wishful thinking? Eerder waren er al heel hardnekkige geruchten dan Audi McLaren zou overnemen. Dit bleek niet waar. Later kwam dan het nieuwtje dat Audi binnenkort bekend zou gaan maken dat ze motorleverancier gaan worden voor de F1. Het nieuwste gefluister is dat Porsche ook motorleverancier wordt, naast Audi. Dat meldt het Britse CAR Magazine.

Bronnen melden aan het tijdschrift dat het plan zo goed als klaar is en dat het raad van bestuur bij de Volkswagen Groep nog akkoord moet geven. Als alles doorgaat, worden Porsche én Audi motorleverancier in 2026, als het nieuwe motorreglement ingaat. Porsche zou dan de motorleverancier voor Red Bull worden. De twee merken zouden samen de F1-motor ontwikkelen. Vanaf 2026 rijden de F1-auto’s wederom met een 1,6-liter V6, maar dan zonder de elektrische turbo.

Audi zou wél McLaren overnemen

Volgens het magazine gaat Audi een samenwerking aan met de motorsporttak van McLaren en nemen ze tóch de automotive-tak over. Audi wordt dan zowel motorleverancier voor het F1-team als eigenaar van het supercarmerk. We zijn ontzettend benieuwd wat hiervan allemaal waar blijkt te zijn.

Klopt dit allemaal wel?

Voor nu zijn het allemaal geruchten die nergens op gebaseerd zijn. Echter gebeurt het vaker dat overnames al heel lang van te voren bekend zijn. Dat Rimac Bugatti zou overnemen, lekte al bijna één jaar van te voren. Aan de andere kant stoppen steeds meer merken met de ontwikkeling van de verbrandingsmotor en verschuift de focus naar batterijauto’s. Is zo’n gigantische investering dan nog terug te verdienen?

En past het wel binnen de uitgestippelde strategie? Wij zijn ietwat sceptisch. Aan de andere kant zijn veel automerken bezig met duurzame brandstoffen en de F1 zet ook vol in op deze synthetische peut. Wat dat betreft zou het aan kunnen sluiten bij deze plannen. Hoe dan ook zou het niet verkeerd zijn als Audi en Porsche zich gaan bemoeien met F1; het kan een mooie strijd opleveren.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie