Wie de loopbaan van Verstappen al wat jaartjes volgt, kent dit verhaal – in grote lijnen – ongetwijfeld. Toen Max Verstappen 17 jaar was, was Red Bull niet het enige team dat hem graag wilde tekenen. ‘Niki Lauda was destijds als een gek aan het pushen om hem [Verstappen] bij Mercedes te voegen’, zegt Christian Horner tegen The Sun. Lauda was toentertijd ook een van de redenen waarom Hamilton naar Mercedes ging – de Oostenrijker was een uitstekende talentenscout.

Het probleem voor Mercedes was dat ze geen stoeltje vrij hadden. ‘Er was een wens van Mercedes om Max te tekenen voor Formule 3 in 2014’, zegt Horner. Gelukkig had Red Bull wel een plekje vrij in het zusterteam Toro Rosso, wat nu Alpha Tauri is. ‘Ik had die avond een diner met Red Bull-adviseur Helmut Marko en de enige kans die we hadden was om hem een stoel aan te bieden in Toro Rosso. Hij vroeg me wat ik dacht en ik zei dat als hij goed genoeg is, dat we ervoor gaan’, herinnert Horner zich nog.

Wat als Mercedes Max Verstappen had getekend?

De grote vraag is wat er gebeurd was als Toro Rosso geen stoeltje had voor Verstappen. Was hij dan in de F3 voor Mercedes gaan rijden? Had hij dan het stoeltje naast Hamilton gekregen in plaats van Bottas? Of zat hij nu dan naast Russell? Of was hij al lang drie keer wereldkampioen geworden? Het klinkt als een mooi scenario voor een aflevering What If…? op Disney+.

Advertentie

Reacties

 • De Oost says at 22 december 2021:

  Doe nog maar even iets meer research en schrijf dit artikel opnieuw. Het zit tegen de waarheid aan, maar niet helemaal.

  Reply
 • Dlog says at 22 december 2021:

  Max hoort bij RedBull, zaken lopen zoals ze lopen het is het Karma. Geloof niet dat Hij lang bij Mercedes zou zijn gebleven Toto en Max!??
  Allebei van niets naar het WK hoe mooi is dat!!

  Reply
 • SYLVIA says at 21 december 2021:

  Was je daar dan bij dat Toto Jos constant wilde bellen ?

  • Dlog says at 22 december 2021:

   Ja Jos kende Marco ook al toch!

   Reply
  Reply
 • Rumariuw says at 21 december 2021:

  What if….De zaken zijn gelopen als gevolg van de stappen die Red Bull genomen heeft met Max Verstappen. Risico’s nemen…

  Reply
 • Christa says at 21 december 2021:

  Liever 1x wereldkampioen bij red bull dan 10x bij mercedes. Niet om het merk maar puur om de hechte vriendschap en ds mooie opbouw. Mercedes is een goed team, maar red bull heeft met max een lot uit de loterij en dat geld andersom ook

  Reply
 • Sracerr says at 20 december 2021:

  Mercedes (Wolff) heeft Max nooit echt gewild. Alleen Lauda, die wilde hem. Dat geeft mijn “glazen bol” al een hele tijd aan…

  • Khalid says at 21 december 2021:

   Nou toto wolff wilde max zeer graag hebben in zijn team. Voor die poging tot moord van lewis op max in silverstone, zat toto wekelijks aan de telefoon met jos verstappen zijn honing aan te smeren.

   • Sracerr says at 21 december 2021:

    Alleen nam (neemt) Jos de tel niet (meer) op!. Die Wolff lult alleen maar met een dubbele agenda.

    Reply
   Reply
  Reply

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie