Wat ons betreft is het absolute hoogtepunt van Drive to Survive ontdekken wat het ontbijt der kampioenen is. Of in ieder geval het ontbijt der voormalige kampioenen. De zeer specifieke ontbijtgewoontes van Mercedes-teambaas Toto Wolff houden het internet bezig, met name de pompernikkel en vooral de manier waarop ze getoast moeten worden. Ze moeten breken als een koekje, anders wil hij ze niet.

Bij het ontbijt van Toto Wolff klinkt de bestelling als volgt: ‘Ham en eieren met een beetje spek. En twee pompernikkel sterk getoast – zodat ze breken. Gisteren was het te weinig [getoast], ze moeten echt breken als een koekje. Boter, tomaten, zout, espresso met lactosevrije melk.’ Dat zijn vrouw Susie Wolff daarna slechts ‘koffie met een croissant’ bestelt, maakt het af.

Wat is pompernikkel?

Pompernikkel is donkerbruin roggebrood dat oorspronkelijk uit het Duitse Westfalen komt. Het zou een bitterzoete smaak hebben en blijkbaar kun je het heel goed toasten zodat het breekt als een koekje. Bovendien is Pumpernickel een van de betere woorden om met een overdreven Duits (of Oostenrijks, eigenlijk) accent uit te spreken als je lollig wilt doen op een verjaardagsfeestje.

Interesse in pompernikkel wereldwijd toegenomen door Toto Wolff

De populariteit van Drive to Survive maakt dat de interesse naar pompernikkel (of Pumpernickel in het Engels) wereldwijd door het dak gaat. In de onderstaande grafiek van Google zie je dat het aantal zoektermen gigantisch is toegenomen sinds het nieuwste seizoen op Netflix verscheen.

Had nou maar aandelen gekocht| Foto: © Google Trends

Niet alleen wereldwijd, ook in Nederland zijn we razend benieuwd naar pompernikkel. Met name in Zuid-Holland is er vermoedelijk geen zakje roggebrood meer in de supermarkten te krijgen. Jumbo-medewerkers herleven wc-papiertrauma’s van twee jaar geleden. In Utrecht, Zeeland, Drenthe, Groningen en Flevoland moeten ze er vreemd genoeg niet zo van hebben. Wellicht hebben ze daar slechte ervaringen met roggebrood dat niet breekt als een koekje.

Foto: © Google Trends

Reacties

  • Frank heeft op 25 april 2022 geschreven:

    Susie Wolff bestelt overigens eieren en koffie met koude melk, geen croissant.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)