Sommige Formule 1-coureurs voelen zich meer aangetrokken tot de bandenstapel dan anderen. Stapelverliefd zullen we maar zeggen. Of een sterke band hebben met… ach, laat maar. In het verleden genoten we van professioneel tegenstander-knuffelaar Pastor Maldonado en een Robert Kubica die lak had aan persoonlijke ruimte. Volgens de internettrollen hoort ook onze eigen Jos Verstappen (Jos Grindbak, volgens vele toetsenbordhelden) erbij. Nu lijkt de 18-jarige Lance Stroll die rol op zich te gaan nemen.

De eerste testen van de Formule 1-teams in Barcelona zijn in volle gang. De nieuwe regels zorgen voor snellere auto’s die zich lastiger laten besturen. De jonge Lance Stroll lijkt extra veel moeite te hebben: in de twee dagen dat hij in de Williams reed, crashte en spinde hij maar liefst drie keer. De eerste crash zorgde er zelfs voor dat het team 25 uur lang niet meer de baan op kon. Door de laatste crash van woensdag moest het team van Williams ook de dag voortijdig beëindigen. Zo lijkt hij niet de volgende Max Verstappen te worden, maar de volgende Maldonado.

Dat kan iedere coureur een keer gebeuren toch?

Het blijkt dat dit veelvuldige bezoek aan de bandenmuur geen eenmalige gebeurtenis is. Toen Stroll in 2015 in de Formule 3 reed, heeft hij ook een reputatie als crashtest dummy. Tijdens twee races op Spa-Francorchamps was Stroll betrokken bij drie crashes. De raceleiding besloot vervolgens om de rest van het veld te beschermen en de coureur te verbannen voor de volgende race. Met het nemen van deze beslissing had de raceleiding ook rekening gehouden met de vele andere crashes die hij dat seizoen veroorzaakt had.

Betekent dit dat we een seizoen vol vliegende auto’s van Williams gaan zien? Het zou in ieder geval voor veel spektakel zorgen, iets wat bij een aantal races vorig jaar best welkom was geweest. En het is goed voor de populariteit van de sport: wie houdt er nu niet van crashes? Als hij maar niet tegen de RB13 van Max Verstappen rijdt.

Er is inmiddels een website in het leven geroepen om te checken of Lance Stroll gecrasht is: www.hasstrollcrashedyet.com

Dit is een Stroll-crash

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear