Na zijn veertiende overwinning van dit jaar werd Max Verstappen gevraagd of de GP van Qatar 2023 fysiek de zwaarste race is geweest die hij ooit heeft gehad. ‘Hij zit zeker in de top vijf’, reageert Verstappen lachend. Andere coureurs waren minder vrolijk gestemd na de race in Doha. Door de hitte en luchtvochtigheid in het Midden-Oosten viel Lance Stroll achter het stuur flauw en moest Esteban Ocon overgeven.

Op het internet circuleert een video van het moment waarop Stroll uit de auto probeert te klimmen na de race. De beelden van de duidelijk aangeslagen coureur vind je hier beneden. In de interviews na de race geeft Stroll aan dat hij flauwviel in de auto. Tijdens het rijden. We maken wel eens wat gebbetjes over Stroll, maar we kunnen alleen maar respect hebben voor het feit dat hij de race heeft uitgereden.

Overgeven en oververhitting

Ook andere coureurs voelden zich niet lekker in de auto. Esteban Ocon zegt na de race: ‘Het lijkt alsof er vuur in de cockpit komt. Ik voelde me duidelijk niet lekker, in ronde 15 of 16 was ik aan het overgeven in de auto, maar kon gelukkig daarna kalmeren’. Ocon heeft dus de resterende 41 of 42 ronden gereden met een deel van zijn avondeten op schoot.

Beide Williams-coureurs waren er na de race ook slecht aan toe. Logan Sargeant voelde zich zo slecht dat hij tijdens de race al naar binnen kwam op te stoppen. Hierna is hij naar de medische staf gebracht. Inmiddels gaat het goed met de coureur, maar tijdens de race had hij last van extreme uitdroging. Ook Albon is nagekeken door doktoren omdat hij last had van oververhitting.

Oscar Piastri heeft de beste samenvatting voor het GP-weekend waar F1-coureurs flauw vallen en braken tijdens het rijden: ‘Gelukkig rijden we volgend jaar later in het jaar’. Volgens de F1-kalender van 2024 rijden de coureurs volgend jaar op 1 december de GP van Qatar. Hopelijk is het dan al wat afgekoeld. Anders hebben we nog wel een betere oplossing: niet meer racen in Qatar.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)